Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Αυστρία Κατά 98% μειώθηκαν τον Απρίλιο λόγω κορωνοϊού οι διανυκτερεύσεις στη Βιέννη

Μείωση κατά 98% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι παρουσίασαν τον Απρίλιο οι διανυκτερεύσεις στη Βιέννη, με τους επισκέπτες από τις χώρες που αποτελούν κύριες αγορές για τον τουρισμό της αυστριακής πρωτεύουσας να έχουν παντελώς εκλείψει.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Τουρισμού της Βιέννης, μέσα στον Απρίλιο καταγράφηκαν συνολικά στις επιχειρήσεις καταλυμάτων μόλις 29.000 διανυκτερεύσεις, με τις μισές από αυτές να προέρχονται από την Αυστρία.

Με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και το κλείσιμο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων υπήρξε μία μείωση των διανυκτερεύσεων από όλες τις κύριες αγορές – Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Βρετανία, Ισπανία, Κίνα, Γαλλία και Ρωσία – πάνω από 99%, ενώ κατά 95% ήταν η μείωση των διανυκτερεύσεων Αυστριακών επισκεπτών.

Συνολικά, 17.100 ξενοδοχειακές κλίνες ήταν διαθέσιμες στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα τον Απρίλιο, περίπου τρία τέταρτα λιγότερες από ό,τι τον αντίστοιχο μήνα την προηγούμενη χρονιά.

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει ακόμη γίνει αισθητή με αυτόν τον δραστικό τρόπο στον ετήσιο ισολογισμό μέχρι σήμερα. Χάρη σε μια δυναμική έναρξη της χρονιάς, καταγράφηκαν συνολικά 2.564.000 διανυκτερεύσεις από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο - μία μείωση 46,8%.

Έως και τον Μάρτιο, τα καθαρά έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μειώθηκαν σε 123 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κατά 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, μόνον μέσα στον Μάρτιο τα έσοδα των ξενοδοχείων ήταν μειωμένα κατά 80% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ για τον Απρίλιο δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!