Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βρετανία Το Λονδίνο ανακοινώνει το νέο παγκόσμιο δασμολογικό καθεστώς για τη μετά το Brexit εποχή

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο δασμολογικό καθεστώς για τη μετά το Brexit εποχή που θα αντικαταστήσει τους εξωτερικούς δασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατηρώντας δασμούς ύψους 10% στα αυτοκίνητα αλλά μειώνοντας την επιβάρυνση σε εισαγωγές της εφοδιαστικής αλυσίδας ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά από δεκαετίες κατά τις οποίες η εμπορική της πολιτική καθοριζόταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία προχωρά στη διαπραγμάτευση συμφωνιών ελευθέρου εμπορίου με χώρες σε όλο τον κόσμο και σκοπεύει να έχει καταλήξει σε συμφωνίες που θα καλύπτουν το 80% του βρετανικού εμπορίου μέσα σε τρία χρόνια.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το νέο καθεστώς, γνωστό ως Παγκόσμιος Δασμός του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Global Tariff/UKGT), θα είναι απλούστερο και φθηνότερο σε σχέση με τον Ενιαίο Εξωτερικό Δασμό της ΕΕ.

Θα αφορά χώρες με τις οποίες δεν υπάρχει καμία συμφωνία και θα αίρει όλους τους δασμούς που είναι κάτω του 2%.

«Ο νέος Παγκόσμιος Δασμός μας θα ευνοήσει τους Βρετανούς καταναλωτές και τα νοικοκυριά μειώνοντας τη γραφειοκρατία και το κόστος χιλιάδων προϊόντων της καθημερινότητας», ανέφερε η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λιζ Τρας.

Το νόμισμα αναφοράς του UKGT θα είναι η στερλίνα και ο δασμός θα θεσμοθετηθεί αργότερα φέτος ενώ θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!