Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γερμανία Διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του από Ελλάδα, Κύπρο και οκτώ ακόμη χώρες-τουριστικούς προορισμούς θα έχει στις 18/5 ο ΥΠΕΞ, Χ. Μάας

Διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του από δέκα χώρες που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς – μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος– θα έχει την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, με στόχο τον ευρύτερο δυνατό συντονισμό των πολιτικών για τον τουρισμό και τους συνοριακούς ελέγχους. Την ίδια ώρα, αίρεται η υποχρέωση καραντίνας για όσους φθάνουν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Σένγκεν και την Μ. Βρετανία.

Στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εξωτερικών από τη Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Κροατία, την Πορτογαλία, τη Μάλτα, τη Σλοβενία, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ και πρoσέθεσε ότι θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις με τις εννέα χώρες που συνορεύουν με τη Γερμανία.

«Στόχος αυτού του διαλόγου γειτονίας είναι ο όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός της διαχείρισης στην Ευρώπη, με το βλέμμα στη σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, ακόμη και εάν η κατάσταση σε ό,τι αφορά τα κρούσματα και τους περιορισμούς διαφέρει αυτή τη στιγμή από χώρα σε χώρα», δήλωσε ο κ. Μπούργκερ και διευκρίνισε ότι βάση αυτών των διαβουλεύσεων θα αποτελέσουν οι κατευθυντήριες γραμμές που παρουσιάστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη σχετικά με τα ταξίδια, τον τουρισμό και την άρση των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε ακόμη στο ίδιο πλαίσιο ότι το ζητούμενο δεν είναι να συμφωνηθούν συγκεκριμένα ειδικά χρονοδιαγράμματα, αλλά πρωτίστως αυτό που πρότεινε η Επιτροπή ως κατευθυντήριες γραμμές και να υπάρξει συνεννόηση σε ό,τι αφορά τα κριτήρια και τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν ώστε να δημιουργηθούν και πάλι οι προϋποθέσεις για ασφαλή ταξίδια εντός Ευρώπης.

«Υπάρχει μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν, τα οποία πηγαίνουν πολύ πέρα από το θέμα των συνοριακών ελέγχων και του ανοίγματος των συνόρων.

Ένα θέμα, τόνισε ο υπουργός, είναι αυτό των κανονισμών καραντίνας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε επιπλέον και μια σειρά από ζητήματα, όπως π.χ. το πώς θα οργανωθεί και ο τουρισμός κατά τρόπο ώστε να η απελευθέρωσή του να μπορεί να γίνει με υπευθυνότητα», συνέχισε ο κ. Μπούργκερ και κατέληξε επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του κ. Μάας, ότι το θέμα δεν είναι να πηγαίνουν όλοι με τον ίδιο ρυθμό, αλλά δεν πρέπει να πρόκειται και για κούρσα ανταγωνισμού στον οποίο ο ένας προκαλεί τον άλλον.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Μπγερν Γκρούνεβέλντερ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι, έπειτα από συνεννόηση μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων, ενόψει των αλλαγών από αύριο στους συνοριακούς ελέγχους, θα προσαρμοστούν κατάλληλα και οι κανονισμοί σχετικά με την καραντίνα των ταξιδιωτών.

Για όσους φθάνουν στη Γερμανία από χώρα–μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον χώρο Σένγκεν και τη Μεγάλη Βρετανία θα υπάρχει μελλοντικά σύσταση καραντίνας μόνον εφόσον έρχονται από χώρα όπου υπάρχουν αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Ως τιμή αναφοράς θα χρησιμοποιηθεί ό,τι ισχύει και στη Γερμανία, δηλαδή 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών. Υποχρέωση για καραντίνα θα έχουν στο εξής μόνο όσοι έρχονται από τρίτες χώρες και χώρες εκτός Σένγκεν, πρόσθεσε ο κ. Γκρουνεβέλντερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!