Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ-ΔΟΥ Τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας με το Διοικητή της ΑΑΔΕ

ΠΟΕ-ΔΟΥ

Aθήνα 14.5.2020

Δελτίο Τύπου

Τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας με το Διοικητή της ΑΑΔΕ

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας τέθηκαν τα εξής θέματα:

 • Δηλώθηκε η αντίθεσή μας στην φημολογούμενη ίδρυση των Ελεγκτικών Κέντρων και ζητήθηκε από τον κ. Διοικητή να απαντήσει αν θα γίνουν και πότε. Θυμίσαμε ότι στο παρελθόν τα Ελεγκτικά Κέντρα απέτυχαν στην αποστολή τους γιαυτό και διαλύθηκαν.
 • Έγινε ερώτηση ποιες είναι οι προθέσεις της Διοίκησης για την εφαρμογή του μισθολογίου της ΑΑΔΕ, επαναλάβαμε τις θέσεις μας για ειδικό μισθολόγιο των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών και ζητήσαμε την συνέχιση του διαλόγου.
 • Εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας για τη μη απόδοση του bonus του 2018 που καθυστερεί η καταβολή του από τον Δεκέμβριο του 2019 και απαιτήσαμε την άμεση διευθέτηση του θέματος.
 • Διαμαρτυρηθήκαμε για την καταστρατήγηση του ωραρίου κατά την περίοδο της καραντίνας λόγω της πανδημίας και ρωτήσαμε ποιες είναι οι προθέσεις της Διοίκησης γιαυτό το θέμα.
 • Εκφράσαμε την δυσαρέσκειά μας για την επιλογή (χωρίς την συναίνεσή τους) δεκαεπτά συναδέλφων προκειμένου να συμμετέχουν σε σεμινάριο για την ηλεκτρονική απόδοση των κλειδαρίθμων και ρωτήσαμε γιατί δεν έγινε σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος.
 • Μεταφέραμε το αίτημα των νέων συναδέλφων για μεταθέσεις στον τόπο συμφερόντων τους λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που έχει επιφέρει.
 • Ζητήσαμε αναθεώρηση των στόχων και των προτεραιοποιημένων υποθέσεων λόγω των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει.  

Ο κ. Διοικητής δήλωσε τα εξής :

 • Για τα Ελεγκτικά Κέντρα υπάρχουν κάποιες σκέψεις για δημιουργία τους μόνο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συγκεντρωθεί και εξειδικευτεί το αντικείμενο του ελέγχου, όμως δεν έχουμε καταλήξει ακόμη και γιαυτό δεν έχω δώσει συγκεκριμένη εντολή. Όταν καταλήξουμε σε κάτι θα σας ενημερώσω.
 • Για το μισθολόγιο είπε δεν έχει να ανακοινώσει κάτι και ότι η τελική απόφαση θα είναι της Πολιτικής Ηγεσίας.
 • Για την απόδοση του bonus 2018 δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί όταν ομαλοποιηθούν τα πράγματα και για το bonus 2019 αφού γίνει πρώτα επανεξέταση των κριτηρίων. Το bonus του 2018 δεν δόθηκε τον Δεκέμβριο γιατί δεν έγινε η αξιολόγηση. Επίσης είπε ότι πρέπει να προστατέψουμε την εικόνα των υπαλλήλων στην κοινωνία.
 • Για το θέμα του ωραρίου δήλωσε ότι τα όποια μέτρα πάρθηκαν για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και της υγείας των συναδέλφων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, είναι προσωρινά και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πρόθεση να μονιμοποιηθούν.
 • Για την ηλεκτρονική απόδοση των κλειδαρίθμων δήλωσε ότι βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο η παροχή εξυπηρέτησης μέσω βιντεοκλήσης γιαυτό δεν έχει γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος και όταν και αν οριστικοποιηθεί θα γίνει πρόσκληση. Το ότι επιλέχθηκαν κάποιοι συνάδελφοι να παρακολουθήσουν σχετικό σεμινάριο δεν σημαίνει και ότι θα μετακινηθούν στην μελλοντική υπηρεσία. Η πρόθεση είναι να ψηφιοποιηθούν και άλλες εργασίες του μητρώου καθώς και κάποια πιστοποιητικά.
 • Για τις μεταθέσεις των νέων συναδέλφων δήλωσε ότι θα εξετάσει το θέμα αφού πάρει από τους υπηρεσιακούς παράγοντες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
 • Τέλος για την αναθεώρηση των στόχων και της προτεραιοποίησης των υποθέσεων είπε ότι αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γίνει. Για τους προληπτικούς ελέγχους είπε ότι θα επανεξετάσουν το μίγμα με ευρηματικότητα και αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσουμε τα μάτια στην φοροδιαφυγή. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!