Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΦΕΕ Αίτημα για διευκρινίσεις και διορθώσεις στην πλατφόρμα για την β΄ φάση της ολοκλήρωσης του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42-46, 10434 Αθήνα
Τηλ.:210 82 53 445, Fax: 210 82 53 446
e-mail:info@pofee.gr, web site: www.pofee.gr

Προς

Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. Ιωάννη Βρούτση

Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Τον Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Τον Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

Κοινοποίηση

τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.
κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Αθήνα, 12 Μαΐου 2020

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 094

Θέμα: Αίτημα για διευκρινήσεις και διορθώσεις στην πλατφόρμα για την β΄ φάση της ολοκλήρωσης του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε στις 11/5/2020 άνοιξε η πλατφόρμα στο myBusinessSupport της ΑΑΔΕ, για την β΄ φάση της ολοκλήρωσης του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τις επιχειρήσεις, όπου είχαν προβεί στην αρχική αίτηση. Σαν κλάδος Λογιστών – Φοροτεχνικών καλούμαστε να συμπληρώσουμε σε ακόμα μία πλατφόρμα, μέσα σε πλήθος προβλημάτων και ανερμήνευτων αποφάσεων και στοιχείων όπως παρακάτω:

Διαπιστώσαμε σε πολλές περιπτώσεις ότι ο αριθμός των εργαζόμενων που απασχολούσε η επιχείρηση στις 31/3/2020 (και αντλήθηκε από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ) είναι λάθος με αποτέλεσμα το ποσό που δικαιούται η επιχείρηση και προκύπτει από τον αλγόριθμο να είναι λανθασμένο. Στην προκειμένη περίπτωση θα υπάρχει θέμα επιστροφής και πώς; 

Στις εταιρείες που τηρούν απλογραφικό σύστημα βιβλίων υπάρχει κώλυμα με τον ορισμό της προβληματικής επιχείρησης, όπως και στις Ο.Ε. με διπλογραφικό σύστημα.

Όσες επιχειρήσεις επιλέγουν πλαίσιο ενίσχυσης το προσωρινό πλαίσιο C/2020/1863 στο τέλος και πριν την υποβολή της αίτησης σε αρκετές περιπτώσεις δεν εμφανίζεται δικαιούμενο ποσό και δεν μπορεί να υποβληθεί η αίτηση.

Το ποσό του δανείου που θα φαίνεται σαν οφειλή στο taxis, όταν θα αρχίσει να γίνεται απαιτητό θα επηρεάζει την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, στη περίπτωση όπου η καταβολή των δόσεων γίνεται εμπρόθεσμα;

Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε πολύ όπως διευκρινίσετε άμεσα τα παραπάνω ερωτήματα, καθόσον δεν μπορούμε, με ερμηνείες δικές μας να συμβουλέψουμε σωστά τον επιχειρηματικό κόσμο για να λάβει την απόφαση χρήσης του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής ή όχι.

Τέλος, προτείνουμε για την διευκόλυνση της διαδικασίας:

Όταν μία επιχείρηση μετά την απόρριψη της αίτησης προβαίνει στην υποβολή ένστασης, να υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης πεδίου κειμένου για την αιτιολόγηση της ένστασης.

Να δημιουργηθεί μία φόρμα υποβολής ερωτήσεων μέσα στην πλατφόρμα με στόχο την άμεση απάντηση από τα στελέχη της ΑΑΔΕ και την δημιουργία συχνών ερωτήσεων/απαντήσεων (FAQ) για την πλατφόρμα αυτή.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος Καμπάνης Βασίλειος

η Γενική Γραμματέας Τσιώρα Ανδρομάχη

ο Α’ Αντιπρόεδρος Tσαμόπουλος Δημήτριος

ο Β’ Αντιπρόεδρος Σταυρουλάκης Κων/νος

ο Ταμίας Γρηγορίου Θωμάς

ο Αν. Γεν. Γραμματέας Πάτσιας Χρήστος

ο Εφ. Δημ. Σχέσεων Χριστόπουλος Γεώργιος
τα Μέλη
Νάκας Αστέριος
Σαββάκης Θεόδωρος
Μουσελλής Εμμανουήλ
Λαμπρόπουλος Κων/νος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!