Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Χρηματιστήριο Η εβδομαδιαία ανασκόπηση

Με σημαντική πτώση 3,85% έκλεισε η χρηματιστηριακή εβδομάδα που τελειώνει ενώ σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η συναλλακτική δραστηριότητα.

Η πορεία των διεθνών αγορών συνεχίζει να επηρεάζει το ΧΑ, το οποίο βρίσκεται στις 600 μονάδες, σημείο που χαρακτηρίζεται κρίσιμο από αναλυτές.

Από τη μία οι επενδυτές εξετάζουν τα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύονται αλλά κοιτάζουν και προς το μέλλον μέσα από την άρση των περιοριστικών μέτρων που θα βάλουν σε κίνηση και πάλι την οικονομία.

Η μείωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες επιστρέφουν στο τραπέζι των εμπορικών διαπραγματεύσεων, βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία.

Τεχνικά, στήριξη στην αγορά παρέχουν οι 600 και χαμηλότερα οι 580 και 550 μονάδες, ενώ αντιστάσεις υπάρχουν στις 630 και υψηλότερα στις 650 και 680 μονάδες.

Η αγορά την επομένη εβδομάδα θα επηρεαστεί και από την αναθεώρηση του δείκτη MCSI Emerging Markets στις 12 Μαΐου και με ισχύ την 1η Ιουνίου. Σύμφωνα με την εκτίμηση της Societe Generale, εκτός του δείκτη MCSI Emerging Markets θα μείνουν οι μετοχές των Αlpha Bank, Eurobank, Εθνικής ενώ αναμένεται νε ενταχθεί η μετοχή του Μυτιληναίου.

Εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μεγάλες εκροές κεφαλαίων από τις μετοχές που εξέρχονται του δείκτη, που θα φτάσουν τα 193 εκατ. δολάρια, ενώ για τον Μυτιληναίο θα υπάρξουν εισροές 34,76 εκατ. δολάρια.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 604,05 μονάδες, έναντι 628,25 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 3,85%, ενώ από τις αρχές του 2020 σημειώνει πτώση σε ποσοστό 34,10%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 9,26%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 65,04%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 4,72%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με πτώση 3,44%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ανήλθε στα 204,338 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 40,868 εκατ. ευρώ, από 56,231 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδος.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυτή την εβδομάδα μειώθηκε κατά 1,807 δισ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ από τις αρχές του έτους είναι μειωμένη κατά 18,952 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!