Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας Aρωγός στην έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19

Ανακοινώθηκε η 4η προκήρυξη της εμβληματικής δράσης του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας(ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) «Επιστήμη και Κοινωνία» με τίτλο «Παρεμβάσεις προς αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19». Ως ημερομηνία έναρξης υποβολών ορίζεται η 1η Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, στόχος της δράσης είναι να συμβάλει στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 και στην ανάπτυξη οικονομικά εκμεταλλεύσιμων τεχνολογιών που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων. Ειδικότερα, η Δράση αφορά ανάπτυξη ή/και εφαρμογές τεχνολογίας/τεχνογνωσίας που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και/ή των επιπτώσεών της.

Η συνολική αρχική δαπάνη της προκήρυξης ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ με ενδεχόμενη αύξηση σε περίπτωση συμπληρωματικής δημόσιας χρηματοδότησης ή/και ιδιωτικών δωρεών. Το ανώτατο όριο της χρηματοδότησης για κάθε ερευνητικό έργο ανέρχεται στο ύψος των 100.000 ευρώ και για συνεργατικά έργα δύο ή περισσοτέρων δικαιούχων (ΑΕΙ, ΕΚ) στις 150.000 ευρώ, ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησης των προτεινόμενων έργων δύναται να κυμαίνεται μεταξύ 12 και 15 μηνών.

Στο πλαίσιο της εν λόγω προκήρυξης θα χρηματοδοτηθούν έργα στους ακόλουθους τομείς έρευνας:

  • Οικονομία: Μελέτη επιμέρους πεδίων της οικονομίας και πτυχών της οικονομικής πολιτικής υπό το πρίσμα της εμπειρίας και των επιπτώσεων της πανδημίας.
  • Παραγωγή: Τεχνολογίες για την ανάπτυξη της παραγωγής στον αγροδιατροφικό τομέα.
  • Κοινωνία: Η πανδημία και τα μέτρα περιορισμού έχουν συνέπειες που εντοπίζονται στα άτομα και στις κοινωνικές ομάδες, στους θεσμούς και στη διασφάλιση της Δημοκρατίας και της ιδιωτικής ζωής καθώς και στην κοινωνική συνοχή.
  • Ιατρική Τεχνολογία: Ανάπτυξη ιατρικών/ιατροτεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα έργα που θα τύχουν χρηματοδότησης θα πρέπει να έχουν άμεσα αποτελέσματα τα οποία να μπορούν να αξιοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 ή/και των επιπτώσεών της.

Οι προτάσεις για την εν λόγω δράση θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. (https://hfri.grnet.gr/) από την 1η Ιουνίου 2020, 12:00 (ώρα Ελλάδας) μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2020, 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. http://www.elidek.gr/call/4949

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!