Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ε.Β.Ε.Π. Συνίσταται αυστηρή τήρηση των 7 σταδίων επανεκκίνησης της οικονομικής ζωής

Απόλυτα σωστός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, με την επανεκκίνηση της αγοράς να ξεκινά από τα μικρά καταστήματα που έχουν τον μικρότερο συνωστισμό.

Πολλές μικρές επιχειρήσεις αναλαμβάνουν τη μεγάλη ευθύνη επανεκκίνησης της αγοράς και πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας τον «οδικό χάρτη εξόδου» από τη καραντίνα.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος, «ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι με αποφασιστικότητα έχει λάβει και λαμβάνει τα ενδεδειγμένα μέτρα σε μία κρίση άνευ προηγουμένου.

Αυτό είναι και το στοιχείο που γεννά αισιοδοξία για τον επιχειρηματικό κόσμο, που προσβλέπει στην επιστροφή στην νέα κανονικότητα, απευχόμενος τα σενάρια καταστροφής που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη φετινή χρονιά.

Το σχέδιο εξόδου κινείται ανάμεσα στην αναγκαιότητα συνέχισης των απαραίτητων μέτρων προστασίας και στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη χώρα μας, που μας έφεραν υγιείς στην επόμενη μέρα, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, αφού απαιτεί προσοχή και υπομονή για μια αργή και σταθερή επαναφορά σε μια νέα ασφαλή καθημερινότητα.

Είναι απόλυτα ορθό, ο σχεδιασμός επανεκκίνησης της αγοράς να ξεκινά από τα μικρά καταστήματα που έχουν τον μικρότερο συνωστισμό.

Πολλές μικρές επιχειρήσεις αναλαμβάνουν τη μεγάλη ευθύνη επανεκκίνησης της αγοράς και πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα.

Η αντιμετώπιση της επαναλειτουργίας της αγοράς πρέπει να είναι δυναμική και όχι παθητική, με πρώτο στόχο να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Δεν συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε, αλλά επανεκκινούμε από εκεί που έχει επιστρέψει η καταναλωτική δύναμη και η πραγματική οικονομία.

Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, δεν θα ξεπεραστούν, ούτε γρήγορα, ούτε εύκολα.

Η τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και υποχρέωσης μεταξύ μας.

Η επιτυχής μετάβασή μας στη τελική έξοδο της τρίτης φάσης, βασίζεται στο να συνεχίσουμε να ακολουθούμε επακριβώς τις οδηγίες και να τηρήσουμε αυστηρά τα επτά στάδια της δεύτερης φάσης, όπως πράξαμε στη πρώτη φάση του αυτοπεριορισμού.

Το επιμελητήριό μας θα συστρατευτεί για την ταχύτερη έξοδο από τη πρωτόγνωρη κρίση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!