Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΕΕΑ Ανοικτή επιστολή προς σωματεία και Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές

ΕΕΑ

28 Απριλίου 2020

Δελτίο Τύπου

Ανοικτή επιστολή προς σωματεία και Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές

Φίλοι, συνάδελφοι, επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Ο κλάδος βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Φύγαμε από την «κλειστή» εποχή του επαγγέλματος και εμφανιζόμαστε  ενεργά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, με εναρκτήριο λάκτισμα 10 χρόνια πριν την ιστορική συνεύρεση όλων των σωματείων σε αίθουσα ξενοδοχείου.

Αναδείξαμε την κλαδική μας παρουσία μέσα από την εντυπωσιακή μας συσπείρωση, την συμμετοχή μας σε όλα όσα μας αφορούν, το πείσμα και την επιμονή μας να διεκδικούμε.

Με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και τον θεσμικό του ρόλο να αποτελεί αρωγό σε ότι απασχολεί την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, και τα Σωματεία να συντονίζονται πανελλαδικά σε επίκαιρα θέματα διεκδικήσαμε, επιμείναμε, αποδείξαμε και τελικά κερδίσαμε σειρά από νίκες επί βασικών θεμάτων.

Άλλωστε έναν (1) χρόνο πριν η Εθνική Συνδιάσκεψη όλων των εκλεγμένων συναδέλφων σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας και των Σωματείων από όλη την Ελλάδα επικύρωσε του λόγου το αληθές.

Αποτράπηκε ο Τειρεσίας,   καταρρίφθηκε η σύνδεση φορολογικής ενημερότητας με την άδεια επαγγέλματος, κερδίσαμε αυτό που θεωρήσαμε σωστό μέσα από την IDD και την εφαρμογή της, κατοχυρώσαμε τα εμπορικά μας δικαιώματα αλλά και την διαφάνεια μέσω της αναγραφής του ονόματος του διαμεσολαβούντα που βρίσκεται μπροστά στο πελάτη, με παρεμβάσεις εθνικής νομοθεσίας, θέσαμε και συνεχίζουμε τη μάχη για τις αθέμιτες πρακτικές, bancassurance και τόσα άλλα.

Σε αυτή τη δύσκολη και ιδιαίτερη περίοδο, λόγω κορωνοϊού πετύχαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες την ένταξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο Β΄ πλαίσιο μέτρων στήριξης της κυβέρνησης. Αποκτήσαμε πλαίσιο στήριξης και προστασίας για τον κλάδο μας σε εύρος πολύ σημαντικότερο από άλλους κλάδους που αντιμετωπίζουν ανάλογη μείωση εισοδημάτων.

Διευθετήσαμε με απόλυτη εγρήγορση τεχνικά θέματα , όπως η προϋπόθεση της υπαγωγής σε ΦΠΑ, αλλά και  η ένταξη των νέων επαγγελματιών (με έναρξη το 2019) με την τελευταία εγκύκλιο της ΑΑΔΕ (23/4/2020) ώστε κανένας συνάδελφός μας να μην μείνει απέξω και ιδιαίτερα οι νέοι στο επάγγελμά μας, οι οποίοι είναι δεδομένο ότι πλήττονται περισσότερο από όλους.

Φίλοι, συνάδελφοι επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Προϋπόθεση για τις επόμενες προκλήσεις και ίσως μάχες, είναι η ενότητα. Πρώτιστος όρος. Δεν υπάρχουν στην συλλογικότητα πρώτοι και δεύτεροι ρόλοι. Υπάρχει «παράσταση» την οποία παρακολουθεί το κοινό.

Οι φορείς και τα πρόσωπα πίσω από αυτούς (ΕΑΔΕ , ως συντονιστικό όργανο ενότητας, ΠΟΑΔ  -ΠΣΑΣ-ΠΣΣΑΣ-ΣΕΜΑ και κάθε Σωματείο της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας) διεκδικούν για τον κλάδο, και εκπροσωπούν ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, εκλεγμένοι από νόμιμες και επίσημες διαδικασίες

Οι προκλήσεις πολλές για τον κλάδο και εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να αναρριχηθούμε σε νέες υψηλότερες κορυφές αναδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην ζωή των επιχειρήσεων, των πολιτών, των κρατικών συστημάτων Υγείας, Σύνταξης και Προστασίας από Φυσικές Καταστροφές.

Το ΕΕΑ – σε συνεργασία με τα σωματεία – ετοιμάζει σειρά νέων πρωτοβουλιών.

  • Η ολοκλήρωση της πρώτης στην ιστορία του κλάδου μας σημαντικής μελέτης με την ICAP,
  • H δημιουργία Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Διαμεσολαβούντων,
  • H καμπάνια για την προστασία του κλάδου μας από κάθε είδους αθέμιτες πρακτικές και η ανάδειξη της αξίας του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή
  • Η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για την ασφάλιση
  • Η περαιτέρω βελτίωση των ποσοστών φορολόγησης του κλάδου μας

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις επόμενες κινήσεις μας.

Είναι βέβαιο ότι οι καλύτερες ημέρες έρχονται για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Οι επαγγελματίες, με νέα χαρακτηριστικά, εφόδια και σύγχρονες αντιλήψεις θα δώσουν άλλη διάσταση στην ιδιωτική ασφάλιση και για συμβεί αυτό πρέπει να έχουν ισχυρή, ενιαία, δυναμική και αρραγή εκπροσώπηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!