Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τράπεζα της Ελλάδος Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων εταιρικής χρήσης 2019 από νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα

27/04/2020

Δελτία Τύπου

Η Τράπεζα της Ελλάδος γνωστοποιεί ότι ειδικά για το τρέχον έτος ορίζει την 30η Νοεμβρίου 2020 ως ενιαία καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων εταιρικής χρήσης 2019 για τα νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (εισηγμένες και μη επιχειρήσεις), λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη λειτουργία τους η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και τη σχετική διάταξη της ΠΝΠ 30.03.2020/2020, που προβλέπει παράταση της προθεσμίας υποβολής στοιχείων για τις εισηγμένες επιχειρήσεις. Ειδικά για τις επιχειρήσεις που συντάσσουν τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις τους με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ) θα αναρτηθούν στο δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος νέα αρχεία προς υποβολή, μαζί με τις τεχνικές οδηγίες, προσαρμοσμένα στα νέα πρότυπα που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, με την Πράξη Διοικητή Αριθ. 2682/03.06.2019, δημιούργησε Κεντρικό Γραφείο Ισολογισμών, με σκοπό τη συλλογή και παροχή εξειδικευμένης στατιστικής πληροφόρησης για τα χρηματοοικονομικά στοιχεία των νομικών προσώπων του μη χρηματοπιστωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ευχαριστεί τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων που ήδη έχουν προχωρήσει επιτυχώς στην υποβολή των χρηματοοικονομικών τους καταστάσεων για τις εταιρικές χρήσεις 2018, 2017 και 2016 και κάνει γνωστό ότι, λόγω των προβλημάτων από την πανδημία, η πλατφόρμα υποβολών παραμένει ανοικτή για την υποδοχή διορθωτικών ή νέων καταστάσεων από επιχειρήσεις που δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

Μπορείτε εδώ να βρείτε τις Τεχνικές Οδηγίες, τις Συνοπτικές Οδηγίες και τα αρχεία προς υποβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!