Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Χρηματιστήριο Η εβδομαδιαία ανασκόπηση

Με οριακή υποχώρηση 0,06% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, η οποία κινήθηκε στους ρυθμούς των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο τζίρος.

Η υποβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας σε «σταθερό» από «θετικό» από τον οίκο αξιολόγησης Fitch και η τυχόν υποβάθμιση σήμερα το βράδυ από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poors, ήταν αναμενόμενες και έχουν αποτιμηθεί από τις τιμές των μετοχών.

Οι αγορές στις αρχές της εβδομάδος δέχθηκαν …πετρελαϊκό σοκ με τα συμβόλαια Μαΐου του πετρελαίου να καταρρέουν κάτω από το μηδέν, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία, γεγονός που αποτυπώνει τους φόβους των επενδυτών για το μέγεθος της ύφεσης λόγω της πανδημίας.

Η πορεία των διεθνών αγορών θα συνεχίζει να επηρεάζει και την εγχώρια αγορά την ερχόμενη εβδομάδα.

Τεχνικά αντιστάσεις υπάρχουν στις 630 και υψηλότερα στις 650 μονάδες, ενώ στηρίξεις εντοπίζονται στις 600 και χαμηλότερα στις 580 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 606,41 μονάδες, έναντι 606,75 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία οριακή πτώση 0,06 %, από τις αρχές Απριλίου ενισχύεται κατά 8,67%, ενώ από τις αρχές του 2020 σημειώνει πτώση 33,85%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με οριακή πτώση 0,04%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με σημαντική άνοδο 4,17%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε σε ποσοστό 7,50%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 64,53%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις τέσσερις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ανήλθε στα 197,048 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 49,262 εκατ. ευρώ, από 53,151 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!