Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και Φ.Π.Α.

ΚΕΟΣΟΕ Ζητείται αναστολή καταβολής ΦΠΑ και ο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα τελωνεία

Την αναστολή καταβολής του οφειλόμενου ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα κατά τόπους τελωνεία, για τον Μάτριο, τον Απρίλιο αλλά και για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, ζητάει από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Σε επιστολή της, η ΚΕΟΣΟΕ υπογραμμίζει ότι λόγω αναστολής λειτουργίας σημείων μαζικής εστίασης, των εμπορικών καταστημάτων, των ξενοδοχειακών μονάδων, ο κύκλος εργασιών των συνεταιριστικών οινοποιείων έχει μειωθεί κατά μέσο όρο 85%.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η ρευστότητα «των οινοποιείων είναι πλέον ανύπαρκτη και οφείλεται στο ντόμινο αθέτησης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων που παρατηρείται στην αγορά και επιπρόσθετα στην πρόσφατα ληφθείσα απόφαση για την αναστολή των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων αξιογράφων κατά εβδομήντα πέντε ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία επί εκάστου αξιογράφου».

Γι' αυτό, ζητάει «να ληφθεί απόφαση αναβολής καταβολής του οφειλόμενου ΦΠΑ και του ΕΦΚ, που πρέπει να καταβληθεί στα κατά τόπους τελωνεία (για τα οινοποιεία που διαθέτουν φορολογική αποθήκη) του Απριλίου, αλλά και για τους μήνες που διαρκεί η κρίση, αφού τα οινοποιεία αδυνατούν να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες υποχρεώσεις».

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως προσθέτει, «θα είναι καταστροφική και χωρίς επιστροφή για τα οινοποιεία της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!