Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βασίλης Σπανάκης Η χορήγηση Κλειδάριθμου μέσω sms και email, βάζει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων δικαιούχων των 800 ευρώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασίλης Σπανάκης: «Η χορήγηση Κλειδάριθμου μέσω sms και email, βάζει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων δικαιούχων των 800 ευρώ».

Τη δυνατότητα χορήγησης Κλειδάριθμου μέσω sms και email δίνει το Υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους που θέλουν να αποκτήσουν κωδικούς στο Taxisnet. Η σχετική απόφαση (Α.1082/2020) προβλέπει ότι ο Κλειδάριθμος θα χορηγείται είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία του φορολογούμενου στη Δ.Ο.Υ είτε εξ αποστάσεως, εάν ο ίδιος το επιθυμεί, μέσω κινητού τηλεφώνου και email.

«Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκτακτη ανάγκη που προέκυψε  λόγω της υγειονομικής κρίσης και έδωσε μία αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα. Η χορήγηση του Κλειδάριθμου μέσω sms και email, βάζει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, διασφαλίζοντας την υγεία τόσο των ίδιων όσο και των εφοριακών υπαλλήλων εν μέσω Κορωνοϊού. Παράλληλα αποτελεί μία διαδικασία που θα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων μετά από το τέλος της κρίσης που βιώνουμε», δήλωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, ο οποίος στις 6 Απριλίου είχε φέρει το θέμα στη Βουλή με Ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Στην Ερώτησή του (αρ.πρωτ. 5512) ο κ. Σπανάκης μεταξύ άλλων τόνιζε ότι «τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλλουν την Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενου προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ. Η πρόσβαση στο Μηχανισμό εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικών Taxisnet. Δυστυχώς πολλοί φορολογούμενοι δεν διαθέτουν κωδικούς και για να τους αποκτήσουν θα πρέπει προηγουμένως να παραλάβουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση μετά από σχετική ηλεκτρονική τους αίτηση, τον προσωπικό τους Κλειδάριθμο από τη Δ.Ο.Υ.».

Ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας επεσήμαινε ότι «συνέπεια των παραπάνω είναι να παρατηρείται μαζική προσέλευση δικαιούχων των 800 ευρώ στις Εφορίες για να προμηθευτούν τον Κλειδάριθμο τους και να δημιουργούνται ουρές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και των εργαζομένων εν μέσω της υγειονομικής κρίσης» και για τους λόγους αυτούς ζητούσε από τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα να προχωρήσει «άμεσα στην ηλεκτρονική χορήγηση του Κλειδάριθμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!