Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Προκαταβολή ύψους 6 εκατ. ευρώ σε νησιωτικές επιχειρήσεις που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας

Προκαταβολή 60% σε επιχειρήσεις που το αίτημα πληρωμής τους για το μεταφορικό ισοδύναμο εμπίπτει σε δειγματοληπτικό έλεγχο, ανακοίνωσε σήμερα η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Πρόκειται για ποσό 6 εκατ. ευρώ που διατίθεται με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική κατάσταση νησιωτικών επιχειρήσεων που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη δήλωσή της η κ. Καλογήρου αναφέρει:

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που οι άνθρωποι των επιχειρήσεων ειδικά στα νησιά δοκιμάζονται, προχωρούμε σε νομοθετική ρύθμιση για να δοθεί προκαταβολή 60% σε επιχειρήσεις που το αίτημα πληρωμής τους για το μεταφορικό ισοδύναμο εμπίπτει σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Κατά συνέπεια περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχύσουν άμεσα τη ρευστότητα αυτών των νησιωτικών επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με την κ. Καλογήρου αναμένεται η δημοσίευση σχετικής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα προβλέπει τα παραπάνω σε ΦΕΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!