Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Υ.Α. 32923/2020 Οργάνωση και καθορισμός λειτουργίας των υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. που συστάθηκαν με την παρ. 1 και την περ. β της παρ. 2 του άρθρου 87 του ν. 4635/2019 (Α’ 167)

Αριθμ. 32923

ΦΕΚ B’ 1285/10.04.2020

Οργάνωση και καθορισμός λειτουργίας των υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. που συστάθηκαν με την παρ. 1 και την περ. β της παρ. 2 του άρθρου 87 του ν. 4635/2019 (Α’ 167).

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α. Του ν. 4635/2019 «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» (Α’ 167) και ιδίως του άρθρου 87 αυτού.

β. Του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α’ 113).

γ. Του άρθρου 9 του ν. 4441/2016 «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις» (Α’227).

δ. Του άρθρου 90 του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα (Α’ 98).

ε. Του π.δ. 81/2019 «Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάρτιση Υπουργείων και Καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους - Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων» (Α’ 208).

στ. Του π.δ. 147/2017 «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (Α’ 192), όπως ισχύει.

ζ. Του π.δ. 83/2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 121).

η. Την Υ2/2019 απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «Σύσταση θέσεων Αναπληρωτή Υπουργού και Υφυπουργών» (Β’ 2901).

θ. Την αριθμ 46/2019 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νικόλαο Παπαθανάση» (Β’ 3100).

ι. Τη απλή γνώμη της ΚΕΕΕ και των κατά περίπτωση οικείων Επιμελητηρίων, σχετικά με την οργάνωση και τη στελέχωση των Υπηρεσιών ΓΕΜΗ.

2. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζει:

Την οργάνωση και τον καθορισμό λειτουργίας των υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. που συστάθηκαν με την παράγραφο 1 και την περίπτωση β’ της παραγράφου 2 του άρθρου 87 του ν. 4635/2019 (Α’ 167) και συγκεκριμένα της Υπηρεσίας Υποστήριξης και Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ της ΚΕΕΕ και των υπηρεσιών ΓΕΜΗ των Επιμελητηρίων, οι οποίες διοικητικά υπάγονται στην ΚΕΕΕ ή στα Επιμελητήρια αντίστοιχα. Ως προς την άσκηση δε των αρμοδιοτήτων τους εποπτεύονται αποκλειστικά από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Άρθρο Πρώτο

Οργάνωση Υπηρεσίας Υποστήριξης και Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ στην ΚΕΕΕ

1. Η Υπηρεσία Υποστήριξης και Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ που συστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 87 του ν. 4635/2019 οργανώνεται σε επίπεδο Διεύθυνσης, η οποία διαρθρώνεται σε Τμήματα ως εξής:

i. Τμήμα Διαχείρισης και Ανάπτυξης των Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ

ii. Τμήμα Υποστήριξης χρηστών των Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ

2. Οι αρμοδιότητες της ανωτέρω Διεύθυνσης προβλέπονται στην παρ. 1 του άρθρου 87 του ν. 4635/2019 και η κατανομή τους στα Τμήματα έχει ως εξής:

i. Το Τμήμα Διαχείρισης και Ανάπτυξης των Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ έχει τις εξής αρμοδιότητες:

α. την οργάνωση του Πληροφοριακού Συστήματος Γ.Ε.ΜΗ. του άρθρου 89 του ν. 4635/2019,

β. την κανονική, διαρκή και ασφαλή λειτουργία του λειτουργικού συστήματος, του δικτύου και του εν γένει εξοπλισμού και λογισμικού που εξυπηρετούν και υποστηρίζουν τη βάση δεδομένων,

γ. την άμεση και τη σύμφωνη με τη χρονική ακολουθία, λήψη και αποθήκευση των δεδομένων που διαβιβάζονται στο Πληροφοριακό Σύστημα Γ.Ε.ΜΗ.,

δ. τη διασφάλιση της ακεραιότητας, της ορθότητας, της πληρότητας και της ασφάλειας των δεδομένων,

ε. την κανονική, διαρκή και ασφαλή λειτουργία του Γ.Ε.ΜΗ. στο Σύστημα διασύνδεσης Μητρώων (BRIS),

στ. τη λήψη μέτρων προστασίας της βάσης δεδομένων και των εν γένει πληροφοριακών συστημάτων από κακόβουλες ενέργειες,

ζ. την ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ, καθώς και κάθε άλλου ψηφιακού εργαλείου που απαιτείται για τη διαλειτουργικότητα των Μητρώων,

η. την ανάπτυξη ειδικής εφαρμογής, η οποία αποτυπώνει την είσπραξη και κατανομή των εσόδων από τα τέλη Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ και των εξόδων για όλες τις Υ.Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ, τη στατιστική παρακολούθηση αυτών και την παροχή μηνιαίων αναλυτικών αναφορών στη Διεύθυνση Εταιρειών,

θ. την υποβολή εισηγήσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την προκήρυξη έργων για την αναβάθμιση του Γ.Ε.ΜΗ., και την ένταξη στα Χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ του αρμόδιου Υπουργείου καθώς και την υποβολή εισηγήσεων για λήψη χρηματοδότησης για την εκτέλεση σχετικών έργων.

ii. Το Τμήμα Υποστήριξης χρηστών των Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ έχει τις εξής αρμοδιότητες:

α. τη συγκέντρωση προβλημάτων ή και δυσλειτουργιών των πληροφοριακών συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ και την υποβολή εισηγήσεων προς τη Διεύθυνση Εταιριών για επίλυση αυτών,

β. τη σύσταση και τήρηση του ενιαίου ηλεκτρονικού Μητρώου Πιστοποιημένων Χρηστών Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ στο οποίο εγγράφονται υποχρεωτικά όλοι οι υπάλληλοι των Υ.Γ.Ε.ΜΗ., προκειμένου να αποκτήσουν την ιδιότητα του πιστοποιημένου χρήστη Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ, καθώς και οι συμβολαιογράφοι που επιθυμούν να αποκτήσουν την ιδιότητα του πιστοποιημένου χρήστη Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ,

γ. τη διασφάλιση της πρόσβασης στα πληροφοριακά συστήματα Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ από τα νομιμοποιούμενα πρόσωπα, τα οποία έχουν δικαίωμα πρόσβασης,

δ. την υποστήριξη των πιστοποιημένων χρηστών Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ σε θέματα που άπτονται της χρήσης των πληροφοριακών συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ.

Στο μέτρο που πραγματοποιείται στο Γ.Ε.ΜΗ. επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Υποστήριξης και Ανάπτυξης των Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ της ΚΕΕΕ αποτελεί τον υπεύθυνο επεξεργασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού 2016/679 και του ν. 4624/2019 (Α’ 137) σε συνδυασμό με το άρθρο 47 του ν. 4623/2019 (Α’ 134).

3. Η Διεύθυνση Υποστήριξης και Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ, στελεχώνεται με υπαλλήλους της ΚΕΕΕ, οι οποίοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις που συνιστώνται και κατανέμονται ως εξής:

α. Μία (1) οργανική θέση Προϊσταμένου Διεύθυνσης μόνιμου ή ΙΔΑΧ κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ Διοικητικού και/ή Οικονομικού ή Πληροφορικής.

β. Έξι (6) οργανικές θέσεις στο Τμήμα Διαχείρισης και Ανάπτυξης των Πληροφοριακών Συστημάτων ΓΕΜΗ και ΥΜΣ, συμπεριλαμβανομένου του προϊσταμένου του Τμήματος, ως εξής:

- Τρεις (3) οργανικές θέσεις μόνιμου ή ΙΔΑΧ ΠΕ Πληροφορικής.

- Τρεις (3) οργανικές θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με ειδίκευση σε θέματα πληροφοριακών συστημάτων ή δικτύων ή νέων τεχνολογιών ή ηλεκτρονικού εμπορίου ή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, κατά τα οριζόμενα στο π.δ. 50/2001 (Α’ 39).

γ. Έξι (6) οργανικές θέσεις στο Τμήμα Υποστήριξης χρηστών των Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ, συμπεριλαμβανομένου του Προϊσταμένου του Τμήματος, ως εξής:

- Μια (1) οργανική θέση μόνιμου ή ΙΔΑΧ ΠΕ ή ΤΕ Πληροφορικής.

- Μια (1) οργανική θέση μόνιμου ή ΙΔΑΧ ΠΕ Διοικητικού και/ ή Οικονομικού.

- Δυο (2) οργανικές θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με ειδίκευση σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης ή νομικά, κατά τα οριζόμενα στο π.δ. 50/2001 (Α’ 39).

- Δυο (2) οργανικές θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.

Άρθρο Δεύτερο

Οργάνωση Υπηρεσιών ΓΕΜΗ Επιμελητηρίων

1. Οι Υπηρεσίες ΓΕΜΗ που συστάθηκαν με την περ. β της παρ. 2 του άρθρου 87 αποτελούν οργανική μονάδα των Επιμελητηρίων και οργανώνονται σε επίπεδο Τμήματος, με εξαίρεση τα Επιμελητήρια των παραγράφων 2 και 3 που οργανώνονται σε επίπεδο Διεύθυνσης.

2. Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, η υπηρεσία ΓΕΜΗ που συστάθηκε με την περ. β της παρ. 2 του άρθρου 87 του ν. 4635/2019 οργανώνεται σε δυο Διευθύνσεις, οι οποίες διαρθρώνονται σε τμήματα ως εξής:

α) Διεύθυνση ΑΕ και ΕΠΕ και Υπηρεσίας μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ):

ι. Τμήμα ΑΕ Α’,

ιι. Τμήμα ΑΕ Β’,

ιιι. Τμήμα ΕΠΕ,

β) Διεύθυνση ΙΚΕ, ΟΕ, ΕΕ, Λοιπών Υπόχρεων και Υπηρεσίας μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ):

ι. Τμήμα ΙΚΕ,

ιι. Τμήμα ΟΕ και ΕΕ,

ιιι. Τμήμα ατομικών, Υποκαταστημάτων Αλλοδαπών και Λοιπών Υπόχρεων.

3. Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η υπηρεσία ΓΕΜΗ που συστάθηκε με την περ. β της παρ. 2 του άρθρου 87 του ν. 4635/2019 οργανώνεται σε Διεύθυνση, η οποία διαρθρώνεται σε τμήματα ως εξής:

- Διεύθυνση Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) και Υπηρεσίας μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ):

i. Τμήμα Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (Α.Ε., Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε.).

ii. Τμήμα Προσωπικών Εταιρειών (Ο.Ε., Ε.Ε.) και λοιπών νομικών μορφών.

4. Η κατανομή των αρμοδιοτήτων των Διευθύνσεων των παραγράφων 2 και 3 στα Τμήματα πραγματοποιείται στο οργανόγραμμα του Επιμελητηρίου.

Άρθρο Τρίτο

Αρμοδιότητες ΥΓΕΜΗ

1. Οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών ΓΕΜΗ συνιστούν παροχή δημοσίων υπηρεσιών που ασκούνται και παρέχονται ανεξάρτητα τόσο από τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα Επιμελητήρια προς τα μέλη τους, όσο και από τις οικονομικές υποχρεώσεις των μελών τους προς αυτά από συνδρομές και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με αυτές, ούτε με την δυνατότητα των Επιμελητηρίων να τηρούν για τα μέλη τους μητρώα ανεξάρτητα από το Γ.Ε.ΜΗ., κατά τα προβλεπόμενα στον ν. 4497/2017 (Α’ 171).

2. Οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών ΓΕΜΗ των Επιμελητηρίων είναι οι αναφερόμενες στην παρ. 3 του άρθρου 87 του ν. 4635/2019 σύμφωνα με το οποίο είναι αρμόδιες για:

α. την εγγραφή των υπόχρεων, όπως ορίζονται στο άρθρο 86 του ν. 4635/2019 εξαιρουμένων των αναφερόμενων στην παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 4441/2016 (Α’ 227),

β. κάθε καταχώριση που αφορά στους υπόχρεους,

γ. την παραλαβή, την πρωτοκόλληση, εφόσον δεν πραγματοποιείται με ηλεκτρονικό τρόπο (ηλεκτρονική αίτηση καταχώρισης) και τον έλεγχο πληρότητας των σχετικών αιτήσεων, των συνοδευτικών πράξεων, στοιχείων ή δηλώσεων καθώς και τον έλεγχο νομιμότητας, όπως ορίζεται από τυχόν ειδικότερες διατάξεις,

δ. την παραλαβή, την πρωτοκόλληση, εφόσον δεν πραγματοποιείται με ηλεκτρονικό τρόπο και τον έλεγχο αιτήσεων έγκρισης επωνυμίας ή/και διακριτικού τίτλου καθώς και τη δέσμευση αυτών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 104 του ν. 4635/2019, μόνο όταν η ως άνω διαδικασία δε γίνεται μέσω ΥΜΣ,

ε. την απάντηση σε ερωτήματα που διαβιβάζονται μέσω της ευρωπαϊκής κεντρικής πλατφόρμας και αφορούν στις πράξεις και τα στοιχεία των άρθρων 95, 97 και 98 του ν. 4635/2019,

στ. την έκδοση πιστοποιητικών και την χορήγηση αντιγράφων και αποσπασμάτων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 111 του ν. 4635/2019,

ζ. τη διεξαγωγή δειγματοληπτικού ελέγχου των αυτοματοποιημένων καταχωρήσεων που πραγματοποιούνται σύμφωνα με το άρθρο 102 του ν. 4635/2019.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες ΓΕΜΗ λειτουργούν ως «Υπηρεσίες μιας Στάσης» και ασκούν τις σχετικές αρμοδιότητες κατά τα οριζόμενα στο ν. 4441/2016 (Α’ 227).

Άρθρο Τέταρτο

Στελέχωση των Υπηρεσιών ΓΕΜΗ Επιμελητηρίων

1. Οι υπηρεσίες ΓΕΜΗ των Επιμελητηρίων στελεχώνονται με υπαλλήλους των Επιμελητηρίων, οι οποίοι είναι πλήρους απασχόλησης, μόνιμοι ή ΙΔΑΧ.

2. Ο αριθμός των υπαλλήλων ανά υπηρεσία ΓΕΜΗ καθορίζεται από τις ανάγκες της, οι οποίες προκύπτουν από τον αριθμό των υπόχρεων που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτές, σε συνδυασμό με τον αριθμό αιτήσεων καταχώρισης που λαμβάνουν.

3. Η τοποθέτηση των υπαλλήλων πραγματοποιείται βάσει των διατάξεων του ν. 4497/2017 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Άρθρο Πέμπτο

Κατηγορίες και κλάδοι υπαλλήλων που υπηρετούν στις υπηρεσίες ΓΕΜΗ

1. Οι υπηρεσίες ΓΕΜΗ στελεχώνονται με υπαλλήλους κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των παρακάτω κλάδων, όπως αυτοί εξειδικεύονται και ισχύουν με το π.δ. 50/2001 (Α’ 39):

ΠΕ Διοικητικός και/ή Οικονομικός,

ΠΕ Πληροφορικής,

ΤΕ Διοικητικός Λογιστικός,

ΤΕ Πληροφορικής,

ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων,

ΔΕ Προσωπικού Η/Υ (ή ΔΕ Πληροφορικής).

Οι υπηρετούντες με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου υπάλληλοι οι οποίοι κατέχουν προσωποπαγείς θέσεις εντάσσονται σε αντίστοιχες οργανικές θέσεις της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας και της ίδιας ειδικότητας.

Άρθρο Έκτο

Προϊστάμενοι Υπηρεσιών ΓΕΜΗ

1. Προϊστάμενοι των υπηρεσιών ΓΕΜΗ ορίζονται υπάλληλοι κατηγοριών Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και της επιμελητηριακής νομοθεσίας, κατά προτίμηση με τριετή τουλάχιστον προϋπηρεσία στην τήρηση του ΓΕΜΗ, η οποία αποκτήθηκε με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

2. Ελλείψει των ανωτέρω κατηγοριών και μόνο, δύνανται να οριστούν προϊστάμενοι κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά προτίμηση με πενταετή τουλάχιστον προϋπηρεσία στην τήρηση του ΓΕΜΗ, η οποία αποκτήθηκε με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

3. Οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών ΓΕΜΗ είναι αποκλειστικά αρμόδιοι για την λειτουργία των ΥΓΕΜΗ, σε ότι αφορά την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4635/2019 και του ν. 4441/2016.

4. Οι Προϊστάμενοι των υπηρεσιών ΓΕΜΗ εξουσιοδοτούνται άμεσα από τον ν. 4635/2019 να υπογράφουν τις διοικητικές πράξεις, αποφάσεις, ανακοινώσεις που εκδίδονται από την υπηρεσία ΓΕΜΗ στην οποία είναι τοποθετημένοι.

Άρθρο Έβδομο

Ένταξη της Υπηρεσίας Υποστήριξης και Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και των Υπηρεσιών ΓΕΜΗ στο οργανόγραμμα του φορέα τους

1. Η ΚΕΕΕ και τα Επιμελητήρια της χώρας οφείλουν εντός έξι μηνών από την έκδοση της παρούσας, να καταρτίσουν νέα οργανογράμματα στα οποία υποχρεούνται:

α. να εντάξουν στο οργανόγραμμά τους τις υπηρεσίες ΓΕΜΗ (Διευθύνσεις ή Τμήματα κατά περίπτωση),

β. να κάνουν την κατανομή των αρμοδιοτήτων στα Τμήματα, όπου δημιουργούνται Διευθύνσεις Υπηρεσιών ΓΕΜΗ,

γ. να προβλέψουν τον αριθμό των οργανικών θέσεων που θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που θα στελεχώσουν τις ΥΓΕΜΗ κατά κατηγορία και κλάδο,

δ. να κάνουν το περίγραμμα θέσης εργασίας για τους Προϊσταμένους και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών ΓΕΜΗ.

2. Ο έλεγχος της περ. θ της παρ. 2 του άρθρου 88 του ν. 4635/2019 για την τήρηση των προαπαιτούμενων της παρ. 5 του άρθρου 87 του ίδιου νόμου θα πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τον Ιανουάριο του 2021.

Άρθρο Όγδοο

1. Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

2. Από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση Κ1-1259 (ΦΕΚ Β’ 942/24-05-2011) καταργείται.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2020

Ο Υφυπουργός

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!