Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΟΤ - Δίκτυο Μικρών Νησιών Πρωτοβουλία συνεργασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Κορωνοϊού

Με πρωτοβουλία της Προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου, πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου η πρώτη τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των Δήμων - μελών του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών για την ενίσχυση της συνεργασίας και την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid-19.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ υπογράμμισε ότι «το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ από την πρώτη στιγμή έχουν λάβει άμεσες πρωτοβουλίες και θα συνεχίσουν με την ανακοίνωση πιο εξειδικευμένων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του covid-19. Σε αυτή την προσπάθεια ο σταθερός διάλογος και η συνεργασία με τα Μικρά Νησιά βρίσκεται στον πυρήνα των δράσεών μας ώστε αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν και να δώσουμε τις κατάλληλες λύσεις που χρειάζονται».

Κατά την τηλεδιάσκεψη, πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση και τέθηκαν συνολικά ζητήματα που αφορούν τους εξής άξονες:

Η κατάσταση των μικρών νησιών στην κρίση του covid-19, όπου αναλύθηκαν τα ζητήματα διαχείρισης που έχουν προκύψει καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών τους για την επιτυχή αντιμετώπιση όλων των συνεπειών.

Η εικόνα των μικρών νησιών σήμερα, τα ζητήματα των ακυρώσεων, η προετοιμασία και η κατάλληλη προσαρμογή για την επόμενη ημέρα του τουρισμού, όπου τέθηκαν ζητήματα επικοινωνιακής στρατηγικής καθώς και υποστήριξης από τον ΕΟΤ, με ειδική καμπάνια για τα μικρά νησιά.

Διάθεση και δημιουργία υλικού αναφορικά με τα μικρά νησιά για την μετάδοσή του μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα GreecefromHome, καθώς και προώθηση της πλατφόρμας από τα κανάλια των Δήμων των μικρών νησιών, οι απαιτούμενες κινήσεις προσαρμογής καθώς και τα απαραίτητα μέτρα στην συνολική αλυσίδα της τουριστικής διαδικασίας για την προστασία της υγείας των κατοίκων των νησιών καθώς και των τουριστών, στο πλαίσιο της σταδιακής αποκλιμάκωσης των συνεπειών του covid-19.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δικτύου Μικρών Νησιών Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, οι δήμαρχοι Τήλου Μαρία Καμμά, Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης, Πάτμου Ελευθέριος Πέντες, Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, Χάλκης 'Αγγελος Φραγκάκης , ο αντιδήμαρχος Σπετσών Σπύρος Φαρδέλλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος Ιθάκης Κωνσταντίνος Καραβίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!