Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Εθνική Τράπεζα Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Εθνική Τράπεζα

Αθήνα, 9/3/2020

Δελτίο Τύπου

Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  και  στο πλαίσιο στήριξης των μικρών, μεσαίων & μεγάλων επιχειρήσεων που διαθέτουν δυναμισμό και προοπτικές, η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων παρείχε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στοχευμένη στήριξη προς επιχειρήσεις που προάγουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την παρουσία γυναικών σε ηγετικές θέσεις επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούλιο 2019, υπογράφηκε μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σύμβαση ύψους 25 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση ΜμΕ και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης που είτε διοικούνται κατά πλειοψηφία από γυναίκες ή ανήκουν και διοικούνται κατά πλειοψηφία από γυναίκες.

Σκοπός  του προγράμματος είναι  η ενίσχυση της πρόσβασης των επιλέξιμων επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, συμβάλλοντας στη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η Εθνική Τράπεζα διοχέτευσε ρευστότητα ύψους 25 εκατ. ευρώ στις επιλέξιμες επιχειρήσεις αποδεικνύοντας έμπρακτα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των επιλέξιμων επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση της άμεσης απορρόφησης του ποσού των 25 εκατ. ευρώ, η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σχεδιάζουν  να προβούν σε αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!