Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΑ Η προστασία των προσωπικών δεδομένων αποτελεί μονόδρομο για τις υπεύθυνες επιχειρήσεις

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων σαφώς δημιουργεί περιορισμούς, σε μια περίοδο όπου οι περισσότερες επιχειρήσεις προσπαθούν να εξατομικεύσουν τις υπηρεσίες τους και να εφαρμόσουν στοχευμένες πολιτικές πωλήσεων.

Ωστόσο, η τήρηση κανόνων στο θέμα αυτό - πέρα και πάνω από τις υποχρεώσεις που επιβάλλει η νομοθεσία - αποτελεί μονόδρομο για τις υπεύθυνες επιχειρήσεις.

Αποτελεί θέμα σεβασμού σε θεμελιώδη δικαιώματα των καταναλωτών.

Αποτελεί προϋπόθεση για την προστασία της φήμης των ίδιων των εταιριών.

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος σε χαιρετισμό του στο συνέδριο με θέμα: «4th DATA PROTECTION & PRIVACY LAW FORUM».

Όπως είπε, οι δυνατότητες που δημιουργεί η ψηφιακή τεχνολογία για τις επιχειρήσεις, οφείλουν απαραίτητα να συμβαδίσουν με τη δέσμευση και την επένδυση στην ορθή χρήση και στην προστασία των δεδομένων.

«Όσο κι αν οι εποχές και τα δεδομένα αλλάζουν, υπάρχει μια αρχή που παραμένει σε ισχύ: η βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη, προϋποθέτει πάνω από όλα εμπιστοσύνη μεταξύ της επιχείρησης, των πελατών, των εργαζομένων της. Και η εμπιστοσύνη διασφαλίζεται μόνο μέσα από την υπευθυνότητα και το σεβασμό» όπως σημείωσε ο πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!