Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βουλή Τροπολογία για ληξιπρόθεσμες οφειλές συνταξιούχων και για υπολογισμό τελών ταξινόμησης, βάσει εκπομπής CO2

Θέματα σχετικά με τις αποδοχές που εισπράχθηκαν αναδρομικά εντός του 2013 από συνταξιούχους και το τέλος ταξινόμησης επιβατηγών ΙΧ, ρυθμίζονται με τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)».

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι οι οφειλές από πράξεις διοικητικού προσδιορισμού του φόρου που εκδόθηκαν μέχρι τις 31/12/2019, με βάση στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η φορολογική διοίκηση, για αποδοχές που εισπράχθηκαν αναδρομικά εντός του 2013, καθίστανται ληξιπρόθεσμες στις 29/5/2020.

Επίσης, για τον υπολογισμό του τέλους ταξινόμησης λαμβάνονται υπόψη οι τιμές της εκπεμπόμενης μάζας διοξειδίου του άνθρακα CO2 των οχημάτων:

(α) Με βάση τη διαδικασία δοκιμών του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης για το χρονικό διάστημα από 1/3/2020 έως 31/12/2020 (το μέτρο λήγει στις 29/2/2020).

(β) Σύμφωνα με την παγκοσμίως εναρμονισμένη διαδικασία δοκιμής ελαφρών οχημάτων από 1/1/2021 και εφεξής, αντί από 1/3/2020, που ισχύει.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!