Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Όλαφ Σολτς O παγκόσμιος ελάχιστος φόρος εταιρειών θα φέρει περισσότερα χρήματα στη Γερμανία

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς προβλέπει αύξηση των φορολογικών εσόδων για τη Γερμανία σε περίπτωση καθιέρωσης ενός ελάχιστου συνολικού φόρου για τις εταιρείες.

«Η Γερμανία θα αποκτήσει ασφαλώς περισσότερα φορολογικά έσοδα ως αποτέλεσμα των κανονισμών που συζητιούνται τώρα», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός σήμερα στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Στο ότι οι μεγάλες εταιρείες καταβάλλουν χαμηλό φόρο, για παράδειγμα σε μικρά νησιά, συμφώνησαν με τη Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. «Αυτό πρέπει επιτέλους να εξαλειφθεί», δήλωσε ο Σολτς. Ο ίδιος εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι φέτος, στη σύνοδο κορυφής της G20, θα ληφθεί απόφαση επί της αρχής για την ελάχιστη φορολογία. «Ποτέ δεν είχαμε φτάσει τόσο κοντά μέχρι σήμερα», είπε.

Πρόσφατα 137 χώρες, υπό την ομάδα των βιομηχανικών κρατών του ΟΟΣΑ, δεσμεύθηκαν στο Παρίσι επί της αρχής για μια παγκόσμια φορολογική μεταρρύθμιση. Στόχος είναι η προσαρμογή των φορολογικών κανόνων στην ψηφιακή εποχή. Με αυτήν τη μεταρρύθμιση επιδιώκεται να αποτραπεί η φοροαποφυγή, ιδίως από τους διαδικτυακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο όπως είναι η Apple, το Facebook, η Google και η Amazon. Οι τεχνικές λεπτομέρειες πάντως θα πρέπει να διευκρινιστούν τους επόμενους μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!