Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΟΟΣΑ Ο ρυθμός ανάπτυξης των χωρών της περιοχής επιβραδύνθηκε στο 0,2% στο τέταρτο τρίμηνο του 2019

O ρυθμός αύξησης του πραγματικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) των χωρών του ΟΟΣΑ επιβραδύνθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2019 στο 0,2% έναντι 0,4% στο προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, από τις οικονομίες των επτά μεγαλύτερων οικονομιών που έχουν ανακοινώσει στοιχεία για το τελευταίο τρίμηνο του 2019, αύξηση του ΑΕΠ καταγράφηκε μόνο στις ΗΠΑ (0,5% όσο και στο προηγούμενο τρίμηνο).

Το ΑΕΠ μειώθηκε σημαντικά στην Ιαπωνία (κατά 1,6% μετά την αύξηση του φόρου κατανάλωσης τον Οκτώβριο), στην Ιταλία (0,3%) και τη Γαλλία (0,1%), ενώ έμεινε στάσιμο στη Βρετανία και τη Γερμανία (μετά από αύξηση 0,5% και 0,2%, αντίστοιχα, στο προηγούμενο τρίμηνο).

Στην Ευρωζώνη, η αύξηση του ΑΕΠ επιβραδύνθηκε στο 0,1% από 0,3% στο προηγούμενο τρίμηνο.

Σε ετήσια βάση, η αύξηση του ΑΕΠ στην περιοχή του ΟΟΣΑ επιβραδύνθηκε στο 1,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 από 1,7% στο τρίτο τρίμηνο.

Μεταξύ των επτά μεγαλύτερων οικονομιών, οι ΗΠΑ σημείωσαν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (2,3%), ενώ η Ιαπωνία σημείωσε την χαμηλότερο (-0,4%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!