Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Ζαριφόπουλος Επίσκεψη στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας

Για την πρόοδο και το πλάνο υλοποίησης των δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού ενημερώθηκε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης στα γραφεία του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), στην Αθήνα.

Στελέχη της διεύθυνσης ψηφιακού μετασχηματισμού του ΕΔΥΤΕ παρουσίασαν την τρέχουσα κατάσταση, καθώς και το βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο πλάνο για την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης με σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες.

Ο κ. Ζαριφόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την έως τώρα δράση και αισιόδοξος ότι η συνεργασία με το ΕΔΥΤΕ θα ενισχυθεί περαιτέρω τονίζοντας ότι «μπορούμε να πετύχουμε πολλά, υλοποιώντας και βάζοντας σε παραγωγική λειτουργία άμεσα τα βραχυπρόθεσμα έργα, εμπλουτίζοντας διαρκώς με νέες υπηρεσίες την κεντρική ψηφιακή πύλη για την εξυπηρέτηση των πολιτών gov.gr».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΔΥΤΕ, Αριστείδης Σωτηρόπουλος δήλωσε ότι «συζητήσαμε σήμερα με τον υφυπουργό για το παρόν και το μέλλον των ψηφιακών δράσεων που συντονίζει το ΕΔΥΤΕ.

Έχοντας την αμέριστη υποστήριξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις για την επίτευξη των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων στόχων μας, εφαρμόζοντας ευέλικτες πρακτικές, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Θεωρούμε τις δράσεις αυτές υψίστης σημασίας για την εξομάλυνση των σχέσεων του κράτους με τον πολίτη, με αποτελεσματικότητα».

Να αναφέρουμε ότι το ΕΔΥΤΕ, έχοντας θεσμικό ρόλο στο σχεδιασμό προηγμένων πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών, συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση των στόχων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Με εμπειρία 20 και πλέον ετών στην ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών δικτύου, υπολογιστικού νέφους και ψηφιακών υπηρεσιών, παρέχει πρότυπες λύσεις και ειδική τεχνογνωσία για την εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων που διαθέτουν σήμερα οι φορείς της δημόσιας διοίκησης, καθώς και για τη βελτίωση των ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!