Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Alpha Bank Διασφαλίζουμε πιστώσεις προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ύψους 14 δισ. ευρώ μέχρι το 2022

Η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την δεκαετή κρίση της ελληνικής οικονομίας με νέες χρηματοδοτήσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι το μεγάλο στοίχημα των ελληνικών τραπεζών, ταυτόχρονα φυσικά με την οριστική επίλυση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλειος Ψάλτης σε συνέντευξη του στην Καθημερινή «έχει έρθει η ώρα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των ετών της κρίσης και εμείς ως Alpha Bank βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της εθνικής προσπάθειας, διασφαλίζοντας πιστώσεις προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ύψους 14 δισ ευρώ μέχρι το 2022».

«Γνώμονάς μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η έμπρακτη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων ώστε να ανταγωνιστούν στο διεθνή στίβο και, βεβαίως, η χρηματοδότηση επενδύσεων με ισχυρό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, όπως, ενδεικτικά, οι υποδομές, η ενέργεια και τα καινοτόμα project στην αγορά ακινήτων», προσθέτει.

Αναφερόμενος στη φάση μετασχηματισμού που βρίσκεται το τραπεζικό σύστημα ο κ. Ψάλτης αναφέρει ότι «όλο και περισσότερες τράπεζες προβαίνουν σε αναθεώρηση του λειτουργικού τους μοντέλου, αποσκοπώντας σε βελτίωση της παραγωγικότητας και σε εξορθολογισμό των δαπανών μέσω της αξιοποίησης των δυνατοτήτων της τεχνολογίας. Σε αυτήν την περιοχή δίνουμε και εμείς μεγάλη έμφαση, επιδιώκοντας παράλληλα να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες μας, να γίνουμε πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί.

Το σχέδιο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, που υλοποιούμε από το 2017, έχει ως βασικούς άξονες την ενίσχυση των ψηφιακών μας υποδομών και την εξοικείωση των πελατών με τις νέες τεχνολογίες. Και μπορώ να σας πω ότι η ανταπόκριση των πελατών μας είναι ιδιαιτέρως θετική: η ετήσια αύξηση των ενεργών χρηστών του mobile banking ξεπερνά το 50% και του web banking το 25%».

Ο κ.Ψάλτης μιλάει μεταξύ άλλων και για το φαινόμενο του brain drain.

"Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι χιλιάδες Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα, το έπραξαν αφενός λόγω της αδυναμίας εύρεσης εργασίας κατά τη διάρκεια της κρίσης, αφετέρου δε εξαιτίας της έλλειψης αξιοκρατίας. Βασική μου επιδίωξη είναι η Alpha Bank να αποτελέσει πόλο έλξης των καλύτερων στην Ελλάδα και δίοδο επιστροφής στην χώρα των νέων και ικανών επαγγελματιών που η κρίση έσπρωξε στο εξωτερικό. Θέλουμε να προσφέρουμε στους Έλληνες της διασποράς μια πραγματικά ανταγωνιστική πρόταση για να επιστρέψουν και να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια ανάπτυξης της πατρίδας μας. Στην Alpha Bank δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις ανανέωσης του στελεχιακού μας δυναμικού, μέσα από ένα καλά σχεδιασμένο και στοχευμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης. Το δεύτερο ερώτημα, βεβαίως, αφορά σε ποιό εργασιακό περιβάλλον θα επαναπατρίσουμε αυτό το ταλέντο. Εμείς, πριν λίγους μήνες ολοκληρώσαμε μία μεγάλη εσωτερική έρευνα για την οργανωτική απόδοση της Τράπεζας, μέσω της οποίας τοποθετήθηκαν ανοικτά - και πιστέψτε με αρκετές φορές ιδιαιτέρως κριτικά - περισσότεροι από 6.000 συνάδελφοι. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 9.000 σχόλια και παρατηρήσεις, πάνω στις οποίες σχεδιάσαμε κρίσιμες παραμέτρους του επιχειρησιακού μας πλάνου για τη νέα Alpha Bank. Πάνω σε αυτή τη διάθεση ουσιαστικής συμμετοχής των συναδέλφων, κτίζουμε μία νέα κουλτούρα που ανταμείβει την απόδοση, ενισχύει την καινοτομία, δίνει ευκαιρίες σε στελέχη νεότερης γενιάς. Και, κυρίως, στηρίζει και στηρίζεται στην αξιοκρατία", ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!