Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών - Πειραιώς Ανακοίνωση για το Φορολογικό Νομοσχέδιο

10 Δεκεμβρίου 2019

Έκτακτη Ανακοίνωση Συντονιστικής -Φορολογικό Νομοσχέδιο

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Στο φορολογικό νομοσχέδιο, η διαδικασία ψήφισης του οποίου ολοκληρώθηκε, εκτός των άλλων διατάξεων στο άρθρο 36 αυτού, μετά από εισήγηση απ’ όσο γνωρίζουμε των υπηρεσιών του Υπουργείο Οικονομικών ΑΑΔΕ προσδιορίστηκε η έννοια της φορολογικής ταυτότητας αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ με τρόπο δυσμενή για την άσκηση του συμβολαιογραφικού λειτουργήματος.

Μετά την ανωτέρω εξέλιξη και ενόψει της έκδοσης σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας θα συνεδριάσει εκτάκτως την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα με θέμα ημερήσιας διάταξης: “Φορολογική Ταυτότητα Ακινήτου – Έκδοση Ερμηνευτικής Εγκυκλίου αυτής – Τρόποι αντιμετώπισης και αντίδρασης – Κινητοποιήσεις των Συλλόγων – Λήψη αποφάσεων”. 

Είναι καθήκον των συμβολαιογράφων να προστατεύουν όχι μόνο τον ίδιο τον πολίτη και ευρύτερα την πολιτεία αλλά και το συμβολαιογραφικό έργο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της έννομης και ορθής λειτουργίας της αγοράς και της κοινωνίας. 

Ως εκ τούτου, είναι φυσική συνέπεια η δράση και η αντίδραση σε ζητήματα που θίγουν το συμβολαιογραφικό λειτούργημα.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Ρούσκας

Ο Γενικός Γραμματέας Θεόδωρος Χαλκίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!