Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΛΣΤΑΤ Μείωση 0,3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο φέτος

Μείωση 0,3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Οκτώβριο εφέτος, αν και η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε 2,8%.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε μείωση 0,3% τον Οκτώβριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2018, έναντι αύξησης 0,004% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2018 με το 2017.

Η εξέλιξη αυτή προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από τη μείωση:

  • Κατά 12,2% του δείκτη ορυχείων- λατομείων.
  • Κατά 10% του δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

2. Από την αύξηση:

  • Κατά 2,8% του δείκτη μεταποίησης. Στην άνοδο αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις στην παραγωγή στη βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών (21%), καθώς και βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων (28,1%), στην κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων (24,6%), στην κατασκευή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (18,5%), καθώς και στην κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων (46,3%).
  • Κατά 1,6% του δείκτη παροχής νερού.

Σε μέσα επίπεδα το 10μηνο, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2018.

Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 2,6% τον Οκτώβριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε το πρωτότυπο Δελτίο Τύπου της ΕΛΣΤΑΤ εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!