Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΚΕΕ - ΕΒΕΑ Ημερίδα Επιμελητηρίου Τρικάλων για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλία

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΕ - ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Εξαγωγικός Προσανατολισμός Περιφέρειας Θεσσαλίας και Βελτίωση Ανταγωνιστικότητας των Εξαγωγικών Επιχειρήσεων» συνδιοργάνωσαν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Ananti City Resort στα Τρίκαλα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Επιμελητήριο Τρικάλων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ μεγάλος ήταν ο αριθμός των ενδιαφερομένων συμμετεχόντων επιχειρηματιών και στελεχών των εξαγωγικών τμημάτων  των επιχειρήσεων.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί μια πανελλαδική δράση εξωστρέφειας, που ξεκίνησε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, με πρωτοβουλία του υπεύθυνου Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΕ και Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Στέφανου Γεωργιάδη, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο της ΚΕΕ, κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, και τη Διοικητική Επιτροπή, κατόπιν αιτήματος και έντονου ενδιαφέροντος του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων και Προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, κ. Βασίλη Γιαγιάκου.

Στην καθόλα επιτυχημένη ημερίδα παρουσιάστηκε η Μελέτη Μέτρησης Οικονομικών - Επιχειρηματικών Δεικτών και Εξαγωγικού Προσανατολισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία εκπονήθηκε από την «ADVICE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.» για λογαριασμό της ΚΕΕ. Μέσω της μελέτης αναδείχθηκε η δυναμικότητα των εξαγωγών στην περιφέρεια Θεσσαλίας, τη στιγμή που η εξαγωγική επίδοση των επιχειρήσεων (εξαγωγές ως ποσοστό του ΑΕΠ) για το 2015 ανήλθε στο 12,2% και η μεταβολή των εξαγωγών από το 2016 στο 2017 ήταν σημαντική της τάξης του 7.8%. Επιπλέον αναδείχθηκε η διάρθρωση των εξαγωγών της Θεσσαλίας ανά κλάδο και περιφερειακή ενότητα.

Επιπρόσθετα στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε η έρευνα αποτύπωσης των τάσεων του εξαγωγικού προσανατολισμού, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και η δέσμη των άμεσων ενεργειών που προτείνεται για την ανάπτυξη των εξαγωγών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι εξαγωγικές επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τους τρόπους βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς τους στην παγκόσμια αγορά από τον κ. Μπάμπη Φιλαδαρλή, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας Συμβούλων Global Greece.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!