Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

Ε.Β.Ε.Π. Επισημάνσεις στη Δημόσια Διαβούλευση για το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο

Δελτίο Τύπου

18 Νοεμβρίου 2019

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς τοποθετήθηκε εγκαίρως στη Δημόσια Διαβούλευση και επικεντρώθηκε στη νέα φοροκλίμακα, τη χρήση μετρητών, τις επιταγές, τις e-αποδείξεις, την πάγια ρύθμιση, τα επαγγελματικά ακίνητα, τη συνέπεια, την κοινωνική εταιρική ευθύνη, την ενίσχυση των επενδύσεων και την τόνωση της ρευστότητας. Είναι γεγονός ότι επισημάνθηκαν πολλές βελτιωτικές αλλαγές στις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και συμπεριλαμβάνονται σημαντικές φοροελανφρύνσεις, με μειώσεις φόρου εισοδήματος, μειώσεις ΦΠΑ, ελαφρύνσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων, μείωση τριών φόρων στις επιχειρήσεις, ενώ εφαρμόζεται μία νέα πάγια ρύθμιση χρεών με διπλάσιες δόσεις. Οι ελαφρύνσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που φέρνει το υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο φέρουν θετικό πρόσημο. 

Το Ε.Β.Ε.Π. εκτιμά πως θα είναι η απαρχή για την αναθέρμανση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Σημειώνει, ωστόσο, ότι είναι επιβεβλημένη η ανάγκη νομοθέτησης πέραν των όσων το παρόν σχέδιο νόμου εισάγει και της νομοθέτησης της μείωσης της προκαταβολής Φόρου Εισοδήματος, της περαιτέρω μείωσης του ΕΝΦΙΑ για το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα και χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη, της σταδιακής μείωσης μέχρι την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, της κατάργησης των αναχρονιστικών τεκμηρίων διαβίωσης με την έλευση του περιουσιολογίου, της περαιτέρω μείωσης του συντελεστή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων στο 20% και της μείωσης των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ, στο 20% και 11% αντίστοιχα. 

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε σχετικά: 

«Ένας κύκλος εξορθολογισμού της υπερφορολόγησης των τελευταίων ετών ξεκινά με το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για να δώσει τις απαραίτητες φορολογικές ανάσες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σε πρώτη ανάγνωση, επισημαίνονται 14 βελτιωτικές αλλαγές στις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και υλοποιούνται σημαντικές φοροελανφρύνσεις, με μειώσεις φόρου εισοδήματος, μειώσεις ΦΠΑ, ελαφρύνσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων, μείωση τριών συντελεστών φορολόγησης σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις και τέλος εφαρμόζεται μία νέα πάγια ρύθμιση χρεών με διπλάσιες δόσεις. Η φορολογική συνέπεια είναι το μόνο ισοδύναμο στις φοροελαφρύνσεις ύψους 1,2 δις ευρώ, που φέρνει το νομοσχέδιο στο οποίο δεν υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι, αφού όλοι θα πληρώσουμε λιγότερα. Κάθε μείωση των φόρων μας, τώρα και στο μέλλον, είναι πάντα καλοδεχούμενη!».

Aναλυτικότερα θα βρείτε τις επισημάνσεις του Ε.Β.Ε.Π. επί των άρθρων του σχεδίου νόμου εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!