Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη Αντίθετοι οι δικηγόροι στη συγχώνευση των ΔΟΥ Α' Θεσσαλονίκης και Ιωνίας

Την αντίθεσή του προς τη συγχώνευση της Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με τη ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης και την μεταφορά, από τον προσεχή Ιούνιο, των αρμοδιοτήτων της πρώτης στη δεύτερη -καθ' ύλην και κατά τόπον- εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης (ΔΣΘ).

Με επιστολή του στον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή, ο ΔΣΘ ζητεί την ανάκληση της σχετικής απόφασης της Αρχής, ενώ προτείνει την συγχώνευση της Α' ΔΟΥ με την Ε' ΔΟΥ και την ταυτόχρονη διατήρηση για "ιστορικούς λόγους" του ονόματος της πρώτης. Στην ίδια επιστολή, την οποία συνυπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Στάθης Κουτσοχήνας και ο γενικός γραμματέας Πέτρος Σαμαράς, γίνεται επίκληση στην "χωροταξική πυκνότητα" της Α' ΔΟΥ, η οποία "εξυπηρετεί το ήμισυ του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης" και υπογραμμίζεται η "αναίτια επιβάρυνση και ταλαιπωρία" που θα υποστούν οι υπαγόμενοι στη συγκεκριμένη Εφορία φορολογούμενοι σε περίπτωση που θα πρέπει να εξέρχονται του πολεοδομικού συγκροτήματος.

"Η ρύθμιση αυτή μας βρίσκει αντίθετους και θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα καθώς δημιουργεί εξ αντικειμένου ουσιαστικά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών προς το σύνολο των υπαγόμενων δικηγόρων-μελών του Συλλόγου μας, αλλά και όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, φοροτεχνικών, ιατρών, φαρμακοποιών και των εμπορικών καταστημάτων εν γένει" τονίζεται στην επιστολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!