Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών Προτίθεται να ξεκινήσει πιλοτικά την υλοποίηση της τηλεκατάρτισης

Προγράμματα τηλεκατάρτισης θα ξεκινήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη η διοίκηση του επιμελητηρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του ΕΕΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γ. Χατζηθεοδοσίου και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής -Α' αντιπρόεδρος Ν. Γρέντζελος, Β' αντιπρόεδρος Ν. Κογιουμτσής, γενικός γραμματέας Δ. Γαβαλάκης, οικονομικός επόπτης Π. Παντελής- κατέθεσαν στον υπουργό μια σειρά από προτάσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων-δράσεων εκπαίδευσης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης για επιχειρήσεις του τομέα των τροφίμων. Συζητήθηκε, επίσης, η στενότερη σχέση αγροτών-επιμελητηρίων που σχεδιάζει η κυβέρνηση και το συγκεκριμένο υπουργείο.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η πρόταση του επιμελητηρίου και για εξ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning) στα προγράμματα κατάρτισης «Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων» που υλοποιεί το επιμελητήριο τα τελευταία έξι χρόνια.

Με το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών του επιμελητηρίου να έχουν ήδη ψηφιοποιηθεί, ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε την αδήριτη ανάγκη προσαρμογής στη νέα εποχή και στον τομέα της εκπαίδευσης, δεδομένης της σημαντικής διευκόλυνσης για επαγγελματίες και εργαζόμενους που συμμετέχουν στα εν λόγω προγράμματα κατάρτισης. Δεν απέκλεισε, ταυτόχρονα, τη διά ζώσης κατάρτιση όσων δεν έχουν τη δυνατότητα ή τις δεξιότητες να ανταποκριθούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο προτίθεται να ξεκινήσει πιλοτικά την υλοποίηση της τηλεκατάρτισης, δεδομένου ότι διαθέτει ήδη πλατφόρμα (http://e-learning.eea.gr/) και, σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα, να αναπτύξει τα μαθήματα, το συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό και τις εξετάσεις, προσφέροντας πολύ χαμηλές τιμές στον επιχειρηματικό κόσμο με υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!