Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Συνάντηση ΟΒΕ - ΑΑΔΕ για τα προβλήματα διανομής πετρελαίου θέρμανσης στις 14/10/19.

Μετά από πολύωρο διάλογο αντιπροσωπείας του Προεδρείου της ΟΒΕ με συμμετοχή του φοροτεχνικού συμβούλου της Ομοσπονδίας κ.Γ. Χριστόπουλου και με τα στελέχη της ΑΑΔΕ, στις 14 Οκτωβρίου 2019, και με θέμα την επίλυση επειγόντων προβλημάτων των πρατηρίων στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος σας ενημερώνει για τα εξής:

Τα στελέχη της ΑΑΔΕ, κατανόησαν το θέμα αλλά ανέφεραν τη σχετική ΠΟΛ που προβλέπει σήμανση με ΦΗΜ.

Ειδικότερα:

  • Για λιανικές πωλήσεις εκτός πρατηρίου, στις αποδείξεις λιανικής, δεν αλλάζει τίποτα, θα ισχύσει ό,τι και πέρσι.
  • Για πωλήσεις σε μπιτόνια από το πρατήριο,δεν αλλάζει τίποτα, ισχύει, ό,τι και πέρσι.
  • Όσον αφορά τις τυχόν πωλήσεις χονδρικής,πετρελαίου θέρμανσης (με τιμολόγια) εκτός πρατηρίου, δεν δόθηκε λύση έκδοσης με τον ίδιο τρόπο που ισχύει και για τιςαποδείξεις λιανικής, ενώ η ΟΒΕ ζήτησε να ισχύσει ότι ισχύει και για τις λιανικέςπωλήσεις.
  • Επίσης τέθηκε το ζήτημα της επιβολής υψηλών προστίμων στις περιπτώσεις καθυστέρησης ενημέρωσης- μετάδοσης δεδομένων μέσωτου ΦΗΜ, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Μετά τη σημερινή σύσκεψη η ΟΒΕ, αναζητώντας πολιτική λύση, θα αποστείλει επείγον υπόμνημα στον αρμόδιο ΥφυπουργόΟικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ζητώντας παρέμβαση με αίτημα:

  • Να ισχύσει για τυχόν πωλήσεις χονδρικής εκτός πρατηρίου το ίδιο καθεστώς έκδοσης τιμολογίου, με τις αποδείξεις λιανικής .
  • Να μην ισχύσουν τα υψηλά πρόστιμα για τις περιπτώσεις μη διαβίβασης ή τεχνικής αδυναμίας διαβίβασης στοιχείων ΦΗΜ,
  • Να μην ισχύσουν  πρόστιμα στις περιπτώσεις που υπάρχει αποδεικτικό παραγγελίας εγκατάστασης φορολογικούμηχανισμού, αλλά η εγκατάσταση καθυστερεί,χωρίς υπαιτιότητα του πρατηριούχου.

Για ότι νεότερο προκύψει η ΟΒΕ θα ενημερώσει αμέσως τους συναδέλφους πρατηριούχους.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!