Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας. Η ΕΕ προωθεί νοοτροπία ασφάλειας μεταξύ των πολιτών

Ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας: Η ΕΕ προωθεί νοοτροπία ασφάλειας μεταξύ των πολιτών

01/10/2019

Σήμερα, όπως κάθε Οκτώβριο, αρχίζει ο ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας σε όλα τα κράτη μέλη για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις απειλές κυβερνοασφάλειας, καθώς και για την προώθηση της κυβερνοασφάλειας μεταξύ των πολιτών και των οργανώσεων μέσω της εκπαίδευσης και της ανταλλαγής ορθών πρακτικών.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος, ο ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας θα επικεντρωθεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ορθές πρακτικές κυβερνοασφάλειας, οι οποίες θα πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας του καθενός, καθώς και στη σημασία που έχει το να διασφαλίζεται η ασφάλεια των τεχνολογικών συσκευών.

Η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, κ. Μαρίγια Γκάμπριελ, δήλωσε: «Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης, γνώσης, ευαισθητοποίησης και ανθεκτικότητας είναι απαραίτητες ώστε να προστατευτούμε από τη διαρκώς μεταβαλλόμενη φύση των κυβερνοαπειλών. Ο ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας αποτελεί μέρος του συνόλου των προσπαθειών που καταβάλλουμε για την ανάπτυξη και τη διατήρηση των ικανοτήτων μας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, για την εφαρμογή προληπτικών μέτρων μεγάλης εμβέλειας και, εν τέλει, για τη δημιουργία μιας πραγματικά ασφαλούς ψηφιακής ενιαίας αγοράς.»

Τις δραστηριότητες της εκστρατείας συντονίζουν ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια και η Επιτροπή, και υποστηρίζουν σθεναρά τα κράτη μέλη της ΕΕ. Επικεντρώνονται σε δύο προτεραιότητες: Πρώτον, στις καθημερινές συνήθειες, στους ελέγχους και στη γενικότερη συμπεριφορά που απαιτείται για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και, δεύτερον, στον τρόπο με τον οποίο θα παραμείνουμε εξοικειωμένοι αλλά και ασφαλείς όσον αφορά ταχύτατα εξελισσόμενες τεχνολογίες.

Ο γενικός στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι οι πολίτες έχουν επίγνωση των διαδικτυακών κινδύνων και ότι διαθέτουν τα εργαλεία για να καταστούν χρήστες με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και σιγουριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!