Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βουλγαρία Αύξηση των οικογενειακών επιχειρήσεων την τελευταία διετία

Αναπτυξιακή δυναμική καταγράφεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις της Βουλγαρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας και μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία. Ειδικότερα, την τελευταία διετία έχουν εγγραφεί στο μητρώα των αρμόδιων φορέων, 1.219 νέες οικογενειακές επιχειρήσεις και ο αριθμός των απασχολουμένων σε αυτές αυξήθηκε κατά 3,8% ή κατά 15.000 άτομα.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν έδρα σε μικρές πόλεις της Βουλγαρίας, καθώς στην πρωτεύουσα, Σόφια, συγκεντρώνεται μόνο το 5% του συνόλου.

Στην Βουλγαρία υπάρχουν πάνω από 104.000 οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Απασχολούν περισσότερους από 414.000 ανθρώπους. Περισσότερες από 40.000 επιχειρήσεις (το 39% όλων των οικογενειακών εταιρειών) είναι εγγεγραμμένες στο εμπόριο. Οι βιοτεχνίες αποτελούν τη δεύτερη -κατά σειρά- "προτίμηση" των οικογενειακών επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!