Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

ΟΕΕ Πέντε προτάσεις για την αναβάθμιση του Εργάνη

Πακέτο πέντε προτάσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας του συστήματος Εργάνη, απέστειλε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Βρούτση, κατόπιν αιτήματος του Υπουργού.

Οι προτάσεις αυτές είναι οι εξής:

Ηλεκτρονική διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων ΟΑΕΔ-ΕΦΚΑ-ΣΕΠΕ και καταχώρηση των στοιχείων προσωπικού σε μία μόνο ηλεκτρονική πύλη, η οποία θα μεταφέρει τα δεδομένα και θα ενημερώνει όλες τις βάσεις δεδομένων του Εργάνη και άλλων δημόσιων οργανισμών. Έτσι, ενισχύονται τα όπλα για την καταπολέμηση της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας, και διευκολύνονται οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις στην καθημερινότητα τους, μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας και της απλοποίησης των διαδικασιών.

Αναβάθμιση της υπηρεσίας Υποστήριξης του Εργάνη, ώστε να παρέχεται άμεσα βοήθεια σε αιτήματα/προβλήματα των χρηστών και ανάπτυξη συστήματος helpdesk με σημειώσεις – οδηγίες χρήστη μέσω ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με χρήση τεχνικών μέσων – έντυπης ύλης, ήχου, βίντεο. Επιπλέον, προτείνεται η κωδικοποίηση του νομικού πλαισίου και των εγκυκλίων, καθώς και η νομική υποστήριξη των χρηστών. Με αυτό τον τρόπο, μειώνεται το κόστος αναζήτησης προσωπικού από τις επιχειρήσεις και αποτυπώνονται οι ανάγκες της αγοράς εργασίας σε δεξιότητες και επαγγέλματα.

Δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δημοσιεύουν αγγελίες για θέσεις εργασίας σε ειδική εφαρμογή στο Εργάνη, στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι άνεργοι, αλλά και οι απασχολούμενοι, που αναζητούν εργασία σχετική με τα προσόντα τους.

Επαναπροσδιορισμός του ύψους των προστίμων της εργατικής νομοθεσίας, προλαμβάνοντας με δικλείδες προστασίας την παραβατικότητα εκ των προτέρων και επιβολή προστίμων σε τυχόν υποτροπή κάθε επιχείρησης.

Θεσμοθέτηση της κάρτας εργασίας, με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ωρομέτρησης και σύνδεσης των στοιχείων, όπως η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων, με τα προγράμματα μισθοδοσίας των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!