Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΤτΕ Αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,45 δισ. ευρώ εμφανίζει στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου ο Προϋπολογισμός

Αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,45 δισ. ευρώ έναντι 1,9 δισ. ευρώ πέρυσι εμφανίζει στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου ο Προϋπολογισμός σε ταμειακή βάση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 2,362 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2,591 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 30,096 δισ. ευρώ, από 30,794 δισ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 33,946 δισ. ευρώ, από 33,827 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2018.

Όπως προκύπτει πάντα από τα στοιχεία της ΤτE καθοριστικός για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού ήταν ο Αύγουστος καθώς κατά τον μήνα αυτόν σχεδόν διπλασιάστηκε το πρωτογενές πλεόνασμα στα 932 εκατ. ευρώ έναντι 543 που ήταν τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!