Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΔΔΘΕΚΑ Β 1115433 ΕΞ 2019 Αποστολή οδηγού για τους κανόνες καταγωγής στο πλαίσιο της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας, σχετικά με την «εμπιστευτικότητα των πληροφοριών»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΑΔΕ
Ανεξάρτητη Αρχή
Δημοσίων Εσόδων
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 
ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & ΕΦΚ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΩΝ 
ΘΕΜΑΤΩΝ,ΕΙΔΙΚΩΝ 
ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ
ΤΜΗΜΑ Β’
Ταχ. Δ/νση:Καρ. Σερβίας 10
Ταχ. Κώδικας:101 84 Αθήνα
Πληροφορίες:Βασιλική Παπακωνσταντίνου
Τηλέφωνο:210 6987486
Fax:210 6987506
E-Mail:d17-c@2001.syzefxis.gov.gr
Url:www.aade.gr

ΑΔΑ: 6ΗΔΡ46ΜΠ3Ζ-Κ2Υ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Αθήνα, 22 Αυγούστου 2019

Αριθ. Πρωτ.: Ο ΔΔΘΕΚΑ Β 1115433 ΕΞ 2019

ΠΡΟΣ:Ως προς τον πίνακα διανομής

Θέμα: Αποστολή οδηγού για τους κανόνες καταγωγής στο πλαίσιο της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας, σχετικά με την «εμπιστευτικότητα των πληροφοριών»

Σχετ.: 1) Η αρ.πρωτ. Ε.2155/08-08-2019 «Πρόσθετες διευκρινήσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας»

2) Η αρ.πρωτ. Ο ΔΔΘΕΚΑ Β 1037049 ΕΞ2019/08-03-2019 [Αποστολή οδηγού για τους κανόνες καταγωγής στο πλαίσιο της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας, σχετικά με την «γνώση του εισαγωγέα»]

3) Η αρ.πρωτ. Ε.2024/06-02-2019 «Συμπληρωματικές οδηγίες στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας»

4) Η αρ.πρωτ. Ε.2014/22-01-2019 «Κοινοποίηση της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας»

5) Η αρ.πρωτ. Ε.2005/11-01-2019 «Ανακοίνωση – Πρόσκληση προς τους κοινοτικούς εξαγωγείς για εγγραφή στο Σύστημα Εγγεγραμμένων Εξαγωγέων REX στο πλαίσιο της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας»

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. 2) αναφερόμενου εγγράφου, σας αποστέλλουμε συνημμένα έναν ακόμη οδηγό για τους κανόνες καταγωγής στο πλαίσιο της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας, σχετικά με την «εμπιστευτικότητα των πληροφοριών». Το εν λόγω κείμενο αποτελεί απόδοση στην ελληνική γλώσσα του αντίστοιχου κειμένου της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG TAXUD), που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ε. Επιτροπής (έκδοση: 09 Ιανουαρίου 2019).

Σκοπός του οδηγού είναι να διευκολυνθούν τόσο οι οικονομικοί φορείς όσο και οι τελωνειακοί υπάλληλοι σε θέματα σχετικά με τους κανόνες καταγωγής στο πλαίσιο της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Ιαπωνίας, δεδομένου ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι διατάξεις για τους κανόνες καταγωγής της συγκεκριμένης συμφωνίας διαφέρουν από τις αντίστοιχες διατάξεις άλλων προτιμησιακών συμφωνιών της ΕΕ με τρίτες χώρες.

Εφιστούμε την προσοχή ότι ο εν λόγω οδηγός έχει επεξηγηματικό και ενδεικτικό χαρακτήρα και ότι η τελωνειακή νομοθεσία υπερισχύει σε κάθε περίπτωση έναντι του περιεχομένου του οδηγού αυτού.

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι ο συνημμένος οδηγός αποτελεί απλή απόδοση στην ελληνική γλώσσα και όχι επίσημη μετάφραση του κειμένου που είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της Ε. Επιτροπής με ημερομηνία «09 Ιανουαρίου 2019». Τυχόν μελλοντικές τροποποιήσεις/προσθήκες στο κείμενο του οδηγού στην αγγλική γλώσσα δεν συμπεριλαμβάνονται αυτόματα στο αντίστοιχο κείμενο στα ελληνικά.

Ο κοινοποιούμενος οδηγός θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη των ελληνικών τελωνείων, στην
ενότητα «Προτιμησιακά Καθεστώτα» καθώς και στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε.(www.aade.gr).

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι θα ακολουθήσει η αποστολή επιπλέον Οδηγών για την εν λόγω Συμφωνία, οι οποίοι θα αφορούν άλλα άρθρα αυτής.

Συνημμένα :

Συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ιαπωνίας Οδηγός Εμπιστευτικότητα των πληροφοριών, (σελ. 8)

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ α.α. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΙΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!