Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

IHS Markit Κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη

Οι αποδόσεις των ομολόγων κεντρικών χωρών της Ευρωζώνης υποχώρησαν προς τα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι επιδεινώθηκε η ύφεση της γερμανικής μεταποίησης, ωθώντας τους επενδυτές να αυξήσουν τα στοιχήματά τους ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ταχθεί υπέρ μίας πιο χαλαρής νομισματικής πολιτικής την Πέμπτη. Η επίδοση των Γερμανών παραγωγών αγαθών μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο επτά ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της IHS Markit που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενισχύοντας τις απαισιόδοξες προοπτικές για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης μετά το «ψαλίδισμα» του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας από το ΔΝΤ στο 0,1% για φέτος.

Τα ασθενέστερα στοιχεία μπορεί να προκαλέσουν μία χαλαρότερη του αναμενόμενου αντίδραση της ΕΚΤ στην αυριανή συνεδρίασή της, που σημαίνει ότι μπορεί να λάβει μέτρα αντί να προχωρήσει μόνο σε μία αλλαγή στη μελλοντική κατεύθυνση της πολιτικής της. Οι αγορές χρήματος εκτιμούν τώρα ότι υπάρχει πιθανότητα 53% για μία μείωση του επιτοκίου κατά 10 μονάδες βάσης (0,1 της ποσοστιαίας μονάδας) από την ΕΚΤ στη συνεδρίαση αυτή, ενώ μία μείωση 10 μονάδων βάσης έχει προεξοφληθεί πλήρως για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο.

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων μειώθηκαν έως και τρεις μονάδες βάσης στο χαμηλό επίπεδο του -0,39%, κοντά στο ιστορικά χαμηλό του -0,409% νωρίτερα τον Ιούλιο, ενώ η απόδοση των διετών ομολόγων της Γερμανίας μειώθηκε στο -0,8%. Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της Markit, που παρακολουθεί τη δραστηριότητα των τομέων της μεταποίησης και των υπηρεσιών της γερμανικής οικονομίας, υποχώρησε στις 51,4 μονάδες τον Ιούλιο από 52,6 τον προηγούμενο μήνα, χαμηλότερα του αναμενόμενου. Ασθενέστερα του αναμενόμενου, όμως, ήταν τα στοιχεία και για το σύνολο της Ευρωζώνης, με τον σύνθετο δείκτη PMI να υποχωρεί στις 51,5 μονάδες από 52,2 μονάδες τον Ιούνιο.

Οι αποδόσεις των ισπανικών 10ετών ομολόγων υποχωρούσαν 4,5 μονάδες βάσης στο 0,347% και των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων κατά 8,5 μονάδες βάσης στο 1,512%, πλησιάζοντας στο χαμηλό επίπεδο τριετίας. Οι αποδόσεις των ιταλικών πενταετών ομολόγων υποχωρούσαν περισσότερο από 9 μονάδες βάσης στο 0,764%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2018. Οι προσδοκίες της αγοράς για ένα Brexit χωρίς συμφωνία αυξήθηκαν μετά την εκλογή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του βρετανικού κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!