Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ξεκινά η Βουλή το νομοθετικό της έργο. Πότε θα κατατεθεί το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο

Την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουλίου ξεκινά τη νομοθετική της εργασία η Βουλή με το νομοσχέδιο για «το επιτελικό κράτος», το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου. Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα αρχίσει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με τη κανονική διαδικασία.

Την ερχόμενη Παρασκευή, αναμένεται η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου θα διεξαχθεί με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα ξεκινήσει την Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη με την ψήφιση του από την Ολομέλεια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασσούλας, με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου την Παρασκευή, θα δοθεί ένας εύλογος χρόνος για να μπορέσουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα να το μελετήσουν και να το επεξεργαστούν.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα σχετικά με την κυβερνησιμότητα των δήμων, την κατάργηση του ασύλου και αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Η συζήτησή του θα γίνει με την κανονική διαδικασία και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 31 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρατίθεται ακολούθως σχετικό απόσπασμα από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

"Στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου, τα πρώτα νομοσχέδια που θα εισαχθούν στη Βουλή είναι τα ακόλουθα: 

1. Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. Αυτό περιλαμβάνει την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, την επιλογή γενικών διευθυντών στην ιεραρχία με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο, τη σύσταση Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και μια σειρά από άλλες διατάξεις που θα κάνουν το κράτος πιο λειτουργικό, πιο επιτελικό. Θα κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη 24/7, θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή την Πέμπτη 25/7 και θα ψηφιστεί έως την Πέμπτη 8 Αυγούστου. 

2. Το δεύτερο θα είναι το νομοσχέδιο με τις πρώτες άμεσες μειώσεις φόρων και συγκεκριμένα τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2019 κατά 22% μεσοσταθμικά και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων. Αυτό θα εισαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Παρασκευή 26/7 και θα ψηφιστεί μέχρι τις 30/7 ή το αργότερο μέχρι την 1η Αυγούστου.

3. Το τρίτο νομοσχέδιο είναι διυπουργικό και περιλαμβάνει μια σειρά από διατάξεις διαφόρων Υπουργείων για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ, τις διορθωτικές παρεμβάσεις στους Ποινικούς Κώδικες, την κατάργηση του άσυλου βίας και ανομίας στα Πανεπιστήμια, την οργάνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις Υπουργείων, με σκοπό την άμεση προώθηση του κυβερνητικού έργου. Θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 29/7, θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή την Τρίτη 30/7 και θα ψηφιστεί έως την Πέμπτη 8 Αυγούστου. "

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!