Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

ΑΑΔΕ Κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΑΔΕ
Ανεξάρτητη Αρχή
Δημοσίων Εσόδων

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, με δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις που ανέρχονται στο ποσό των 2.061.174,26 ευρώ (δύο εκατομμυρίων εξήντα ένα χιλιάδων εκατόν εβδομήντα τεσσάρων ευρώ και είκοσι έξι λεπτών), εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης. 

Οι υπάλληλοι του Τελωνείου, μετά από υπόδειξη του συστήματος ανάλυσης κινδύνου του ICISnet, προχώρησαν, με το αυτοκινούμενο μηχάνημα X RAY, σε σάρωση του φορτίου εμπορευματοκιβωτίου, που είχε φθάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τον λιμένα Yantian της Κίνας και είχε δηλωθέν εμπόρευμα «Κλιματιστικά». Από τη σάρωση προέκυψε η ένδειξη ύπαρξης καπνικών, που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από το σκύλο ανιχνευτή καπνικών της υπηρεσίας, «Χάκερ». 

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε: 1.017 χαρτοκιβώτια, καθένα από τα οποία περιείχε 50 κούτες των 10 πακέτων των 20 τεμαχίων τσιγάρων και 1 χαρτοκιβώτιο που περιείχε 25 κούτες των 10 πακέτων των 20 τεμαχίων τσιγάρων, συνολικά δηλαδή 10.175.000 (δέκα εκατομμύρια εκατόν εβδομήντα πέντε χιλιάδες) τεμάχια τσιγάρων. 

Το Τελωνείο προχώρησε στην κατάσχεση των λαθραίων τσιγάρων, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και του εμπορευματοκιβωτίου, ως μέσο μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα η αρμόδια Εισαγγελέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!