Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

ΑΑΔΕ Ηλεκτρονική υποβολή ειδικής δήλωσης τέλους ταξινόμησης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΑΔΕ
Ανεξάρτητη Αρχή
Δημοσίων Εσόδων

Αθήνα, 28 Μαΐου 2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται πλέον τα υποστηρικτικά έγγραφα της Ειδικής Δήλωσης, που υποβάλλεται στα Τελωνεία για τη βεβαίωση και είσπραξη του τέλους ταξινόμησης, τα οποία απαιτούνται για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των αυτοκινήτων οχημάτων. 

Αυτό ορίζεται με την Απόφαση Α.1203, η οποία υπογράφηκε από τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., Γιώργο Πιτσιλή, και είναι προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, απλουστεύοντας και επιταχύνοντας τη διαδικασία προσδιορισμού και διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας σε σύγκριση με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, ο υπόχρεος για την καταβολή του τέλους ταξινόμησης θα υποβάλλει ηλεκτρονικά, μαζί με το τελωνειακό παραστατικό θέσης σε ανάλωση του οχήματος, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας, καθώς και τη Δήλωση Εξοπλισμού και Αξίας (Δ.Ε.Α.), στην οποία θα δηλώνεται η βασική τιμή λιανικής τιμής πώλησης προ φόρων και του τυχόν έξτρα εξοπλισμού, όπως αυτή αναγράφεται στον δημοσιευθέντα τιμοκατάλογο.

Οι αρμόδιες Τελωνειακές Περιφέρειες θα έχουν την δυνατότητα να αντλούν τα στοιχεία αυτά ηλεκτρονικά, μέσω του Icisnet, και να επαληθεύουν την ορθότητα της δηλούμενης από τον υπόχρεο αξίας, προκειμένου εν συνεχεία να προχωρήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης του τελωνισμού των οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!