Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Παπανάτσιου Η ρύθμιση των 120 δόσεων για την εφορία στοχεύει στην ανακούφιση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων

«Τις τελευταίες ημέρες, γίνεται ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε μία νέα εποχή. Αφήνουμε πίσω μας την εποχή των μνημονίων και, από εδώ και πέρα, δουλεύουμε για την αντιστροφή της κατάστασης που δημιουργήθηκε στη χώρα μας την περίοδο της κρίσης» δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις, η οποία πραγματοποιείται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

«Θέτουμε τα θεμέλια για τη δίκαιη ανάπτυξη, εμβαθύνουμε την πολιτική μας και αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα από τον Αύγουστο και μετά. Αυτό ξεκίνησε από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και συνεχίζεται και με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο είναι ένα παράδειγμα της πολιτικής μας και αποτελεί ταυτόχρονα μία μεγάλη κοινωνική ανάγκη» τόνισε η κ. Παπανάτσιου, υπογραμμίζοντας ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων για την εφορία στοχεύει στην ανακούφιση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων που χτυπήθηκαν από την κρίση.

Αναφερόμενη στο πολιτικό σκηνικό, όπως έχει διαμορφωθεί, η υφυπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι το νομοσχέδιο, όπως και τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, φέρνει αμηχανία σε πολλούς. Όπως εξήγησε, όλα τα μέτρα είναι μέρος ενός σχεδίου για την υπεράσπιση των πολλών και αφορούν την πλειονότητα της κοινωνίας. «Σε άλλη Ελλάδα αναφέρεται η αξιωματική αντιπολίτευση, σε άλλη αναφερόμαστε εμείς» υποστήριξε η κ. Παπανάτσιου, επισημαίνοντας: «Εμείς αναφερόμαστε στην Ελλάδα των πολλών, εσείς στην Ελλάδα των λίγων και των εκλεκτών. Άλλωστε, αυτή ήταν η πολιτική που εφαρμόσατε επί των δικών σας ημερών, αυτήν θα θέλατε να ξανακάνετε και στο μέλλον. Όσες αφορμές κι αν βρίσκει η αξιωματική αντιπολίτευση, για να θολώνει τα νερά, η ζωή προχωράει και ο κόσμος ξέρει μεταξύ ποιων πολιτικών σχεδίων έχει να αποφασίσει» είπε η υφυπουργός Οικονομικών.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επί των άρθρων και τις τοποθετήσεις, το σχέδιο νόμου έγινε δεκτό κατ' αρχήν, κατ' άρθρο και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!