Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Παγκόσμια Τράπεζα - ΔΝΤ Διευρύνονται οι δραστηριότητες στη Βιέννη από τον προσεχή Ιούνιο

Ο σχεδιαζόμενος διπλασιασμός του προσωπικού που διαθέτει στην αυστριακή πρωτεύουσα η Παγκόσμια Τράπεζα, σε 250 υπαλλήλους, όπως και το άνοιγμα Γραφείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στη Βιέννη από τον προσεχή Ιούνιο, επισφραγίστηκαν κατά τη σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας, το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον.

Η Βιέννη φαίνεται να επωφελείται από την αποχώρηση τμημάτων της Παγκόσμιας Τράπεζας από την Κωνσταντινούπολη, γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται αφενός με την πολιτική του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και τις επιφυλάξεις ως προς την ασφάλεια, και αφετέρου με την υψηλή ποιότητα ζωής που προσφέρει η αυστριακή πρωτεύουσα.

Το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε πως για την στέγαση του ΔΝΤ και της πολυεθνικής αναπτυξιακής τράπεζας - Παγκόσμια Τράπεζα και International Finance Corporation (IFC) -- έχει ενοικιάσει επιπλέον οκτώ επιπλωμένους ορόφους στον "Galaxy Tower" στην Οδό Πράτερ 31.

Το ΔΝΤ, με έδρα την Ουάσινγκτον, διαθέτει μέχρι τώρα γραφεία σε επτά χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης --στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στη Ρουμανία, στην Πολωνία, στην Ουγγαρία, στην Κύπρο και στη Βουλγαρία--, ενώ το κέντρο βάρους της δραστηριότητας του νέου γραφείου του ΔΝΤ στη Βιέννη θα βρίσκεται στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας διαθέτει στην Ευρώπη συνολικά 20 γραφεία, αλλά εκπροσωπείται μόνον σε οκτώ χώρες-μέλη της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!