Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΔΔΘΕΚΑ Α 1049330 ΕΞ 2019 Κανονισμός (EE) 2019/216 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 30ής Ιανουαρίου 2019, σχετικά με την κατανομή των δασμολογικών ποσοστώσεων που περιλαμβάνονται στον πίνακα ΠΟΕ της Ένωσης μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση και την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 32/2000 του Συμβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
AAΔE
Ανεξάρτητη Αρχή
Δημοσίων Εσόδων
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΩΝ
ΘΕΜΑΤΩΝ, ΕΙΔΙΚΩΝ
ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ & ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ
ΤΜΗΜΑ Α'
Ταχ. Δ/νση:Καρ. Σερβίας 10
Ταχ. Κώδικας:101 84 Αθήνα
Πληροφορίες:Ε. Μπαρκαμπά
Τηλέφωνο:2106987495
Fax:210-6987506
E-Mail:e.mparkampa@aade.gr
Url:www.aade.gr

ΑΔΑ: 6Θ7Λ46ΜΠ3Ζ-ΨΓ0

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Αθήνα, 02-04-2019

Αριθ. Πρωτ.: ΔΔΘΕΚΑ Α 1049330 ΕΞ 2019

ΠΡΟΣ Ως προς τον πίνακα διανομής

Θέμα: «Κανονισμός (EE) 2019/216 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 30ής Ιανουαρίου 2019, σχετικά με την κατανομή των δασμολογικών ποσοστώσεων που περιλαμβάνονται στον πίνακα ΠΟΕ της Ένωσης μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση και την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 32/2000 του Συμβουλίου»

Σας κοινοποιούμε για ενημέρωση τον αναφερόμενο στο θέμα κανονισμό που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (L38/08-02.2019). Ειδικότερα με τον κανονισμό:

1. Θεσπίζεται η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί για να καθοριστεί το μερίδιο χρήσης του Ηνωμένου Βασιλείου για κάθε επιμέρους δασμολογική ποσόστωση. Το μερίδιο αυτό, εκφρασμένο ως ποσοστό, είναι το μερίδιο του Ηνωμένου Βασιλείου επί των συνολικών εισαγωγών της Ένωσης στο πλαίσιο των δασμολογικών ποσοστώσεων εντός πρόσφατης αντιπροσωπευτικής τριετούς περιόδου. Αυτό το μερίδιο θα εφαρμοστεί στον συνολικό όγκο των προγραμματισμένων δασμολογικών ποσοστώσεων, λαμβανομένων υπόψη όσων ενδεχομένως δεν έχουν εξαντληθεί, προκειμένου να συναχθεί το μερίδιο του Ηνωμένου Βασιλείου για μια δεδομένη δασμολογική ποσόστωση. Το μερίδιο χρήσης της Ένωσης θα αποτελείται έτσι από το υπόλοιπο της εν λόγω δασμολογικής ποσόστωσης. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός όγκος δεδομένης δασμολογικής ποσόστωσης δεν μεταβάλλεται, δηλαδή ο όγκος ΕΕ27 ισούται με τον σημερινό όγκο ΕΕ28 μείον τον όγκο του Ηνωμένου Βασιλείου.

2. Καθορίζεται το τμήμα της Ένωσης, βάσει της προαναφερόμενης μεθοδολογίας υπολογισμού, στις δασμολογικές ποσοστώσεις:

α) για τα γεωργικά προϊόντα, στο μέρος Α του παραρτήματος του παρόντος κανονισμού·

β) για τα αλιευτικά, βιομηχανικά και ορισμένα μεταποιημένα γεωργικά προϊόντα, στα μέρη Β και το μέρος Γ του παραρτήματος του παρόντος κανονισμού.

3. Ανατίθεται στην Επιτροπή η εξουσία να εκδίδει εκτελεστικές πράξεις για την τροποποίηση των μέρων Α και Γ του παραρτήματος του κανονισμού, ώστε να ληφθούν υπόψη:

α) διεθνείς συμφωνίες που συνάπτονται από την Ένωση δυνάμει του άρθρου XXVIII της GATT του 1994 όσον αφορά τις δασμολογικές ποσοστώσεις που αναφέρονται στα εν λόγω μέρη του παραρτήματος' και

β) πληροφορίες που μπορεί να λάβει είτε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων δυνάμει του άρθρου XXVIII της GATT του 1994 είτε από άλλες πηγές ενδιαφερόμενες για μια συγκεκριμένη δασμολογική ποσόστωση.

4. Ο παρών κανονισμός, ως προς τον τρόπο κατανομής των δασμολογικών ποσοστώσεων, θα αρχίσει να ισχύει από την επομένη της ημέρας κατά την οποία ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 32/2000 παύει να ισχύει για το Ηνωμένο Βασίλειο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

5. Οι διατάξεις του παρόντος κανονισμού που ορίζουν την εξουσιοδότηση και την ανάθεση εκτελεστικών αρμοδιοτήτων στην Επιτροπή τίθενται σε εφαρμογή από την επόμενη της δημοσίευσης του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλ. από τις 9 Φεβρουαρίου 2019.

Οι επαγγελματικοί ή συνδικαλιστικοί φορείς προς τους οποίους κοινοποιείται η παρούσα με τα συνημμένα της, παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για την σχετική ενημέρωση των μελών τους.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΔΙΚΗΜΕΝΑΚΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!