Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τράπεζα της Ελλάδος Αυξήθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων τον Ιανουάριο

Διευρύνθηκε κατά 0,26% το επιτοκιακό περιθώριο τον Ιανουάριο και διαμορφώθηκε στο 4,6% καθώς αυξήθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων ενώ των καταθέσεων παρέμειναν αμετάβλητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,29%, ενώ το μέσο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 26 μονάδες βάσης στο 4,89%.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 14,60%. Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 82 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 10,71%.

Tο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 5,00%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων παρουσίασε μείωση κατά 5 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 6,89%. Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου αυξήθηκε κατά 57 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,11%. Αναλυτικότερα, το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ μειώθηκε κατά 13 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,05%, για δάνεια από 250.001 μέχρι 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 31 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,47%, ενώ για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 49 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,95%. Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,02%, παρουσιάζοντας μείωση κατά 11 μονάδες βάσης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!