Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ευρωζώνη Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε το Νοέμβριο τη μεγαλύτερη μείωση σχεδόν τριών ετών

H βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης μειώθηκε το Νοέμβριο περισσότερο του αναμενόμενου, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), τα οποία επιβεβαιώνουν μία σειρά ασθενών στοιχείων χωρών που έχουν προκαλέσει ανησυχίες για την ανάπτυξη της περιοχής στο τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Σύμφωνα με την Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης μειώθηκε 1,7% τον Νοέμβριο σε μηνιαία βάση μετά από την οριακή αύξησή της κατά 0,1% τον Οκτώβριο και την πτώση της κατά 0,6% τον Σεπτέμβριο. Η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Νοέμβριο ήταν η μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο του 2016, όταν είχε υποχωρήσει 2,1%. Σε ετήσια βάση (σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017), η πτώση ανήλθε στο 3,3%. Οικονομολόγοι, που είχαν ρωτηθεί από το Reuters, ανέμεναν μικρότερη πτώση και συγκεκριμένα 1,5% σε μηνιαία και 2,3% σε ετήσια βάση.

Αν και χειρότερα από το αναμενόμενο, τα στοιχεία δεν αποτελούν έκπληξη, καθώς ακολουθούν τις αρνητικές επιδόσεις των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης που ανακοινώθηκαν τις περασμένες ημέρες. Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας μειώθηκε 1,9% τον Νοέμβριο έναντι προηγούμενων προβλέψεων για αύξηση 0,3%, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Σημαντικά και περισσότερο του αναμενόμενου μειώθηκε η παραγωγή και στη Γαλλία και την Ιταλία. Πολλοί οικονομολόγοι προβλέπουν βραδεία ανάπτυξη της Ευρωζώνης τελευταίο τρίμηνο του 2018 μετά από έναν ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της κατά μόλις 0,2% στο τρίτο τρίμηνο από 0,4% στο δεύτερο τρίμηνο.

Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στην παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών στην Ευρωζώνη (2,3% σε μηνιαία βάση), όπως μηχανημάτων, που παραπέμπει σε μειωμένη διάθεση για επενδύσεις. Η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκε κατά 1,7%, ενώ η παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, όπως ρούχων, υποχώρησε 1%, καταγράφοντας πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Η παραγωγή ενέργειας μειώθηκε 0,6%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!