Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Eurostat Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα τον Νοέμβριο κατά 3,1%

Κατά 3,1% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2018 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αλλά και τον ίδιο μήνα της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat που δημοσιεύονται σήμερα.

Συνολικά, τον Νοέμβριο του 2018, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,7% στην Ευρωζώνη και κατά 1,3% στην ΕΕ των 28.

Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 3,3% στην Ευρωζώνη και κατά 2,2% στην ΕΕ των 28.

Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις στη βιομηχανική παραγωγή παρατηρήθηκαν στην Ιρλανδία (-7,5%), την Πορτογαλία (-2,5%), τη Γερμανία και τη Λιθουανία (και οι δύο -1,9%). Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Εσθονία (+4,5%), την Ελλάδα (+ 3,1%) και τη Μάλτα (+ 2,6%).

Σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2017, οι μεγαλύτερες μειώσεις στη βιομηχανική παραγωγή παρατηρήθηκαν στην Ιρλανδία (-9,1%), τη Γερμανία (-5,1%), την Πορτογαλία (-2,9%) και την Ισπανία (-2,8%). Οι υψηλότερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Εσθονία (+ 7,9%), την Πολωνία (+ 5,3%) και την Ουγγαρία (+ 3,5%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!