Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών και το 2019. Μέχρι τα Χριστούγεννα η τροπολογία για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αγρότες

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία πριν τα Χριστούγεννα με την η οποία θα παρατείνεται έναν ακόμα χρόνο, και για το 2019, ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλώνδίνεται η ευκαιρία σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες αλλά και αγρότες, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με έως και 120 δόσεις, αλλά και να τύχουν ακόμα και κουρέματος των προσαυξήσεων που επιβαρύνουν τις οφειλές αυτές έως και κατά 85%.

Μέχρι σήμερα, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία προετοιμασίας της αίτησης 59.077 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, ενώ έχουν υποβληθεί 5.565 αιτήσεις κι έχουν ολοκληρωθεί 1.104 ρυθμίσεις χρεών επιτρέποντας στους οφειλέτες (επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες) να επιστρέψουν στην κανονικότητα, λαμβάνοντας παράλληλα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητες τους.

Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών, με την παράλληλη ηλεκτρονική διασύνδεση υπηρεσιών, μείωσε τον χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας, και ήδη για τη μια στις πέντε αιτήσεις που έχουν κατατεθεί, έχουν ρυθμιστεί οι οφειλές. Η επιτάχυνση αποδίδεται στην βελτίωση και στην αυτοματοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του μηχανισμού. Αξίζει να σημειωθεί, ότι έως τις αρχές του καλοκαιριού οι διαδικασίες ρύθμισης των οφειλών προς εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες γίνονταν χειροκίνητα και απαιτούσαν πολλά δικαιολογητικά – ενώ πλέον όλα γίνονται μέσω της ηλεκτρονικές πλατφόρμας, η οποία συνεχώς αναβαθμίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!