Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΑΑΔΕ Εντοπισμός και κατάσχεση έξι περίπου τόνων καυσίμων θέρμανσης που διακινούνταν λαθραία

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΑΔΕ

Ανεξάρτητη Αρχή 

Δημοσίων Εσόδων

Αθήνα, 07 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την πάταξη του λαθρεμπορίου στον τομέα του υγραερίου, η ΕΛ.Υ.Τ. Θεσσαλονίκης έθεσε σε παρακολούθηση φορτηγό βυτιοφόρο όχημα, το οποίο εντοπίστηκε να παραδίδει σε εταιρία μίγμα υγραερίου θέρμανσης 1.510 κιλών, εκδίδοντας εικονικό-ανακριβές, ως προς την ποσότητα και ως προς τον εκδότη, παραστατικό πώλησης για ποσότητα 5.050 κιλών.

Από τον έλεγχο των εγγράφων που βρέθηκαν στο εν λόγω όχημα διαπιστώθηκε ότι, κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, παρέδωσε, σε άγνωστο παραλήπτη, ποσότητα υγραερίου (LPG) Μίγμα για Θέρμανση (6.010 κιλά), χωρίς να έχουν εκδοθεί τα νόμιμα παραστατικά. Ακολούθως, στον ίδιο χώρο, μετάγγισε υγραέριο (LPG) Μίγμα για Θέρμανση ή και Άλλες Χρήσεις (1.270 κιλά) σε μη νόμιμη και ελεγκτέα, ως προς την καταλληλότητα, δεξαμενή-βυτίο (αποθηκευτικό μέσο). Η εν λόγω δεξαμενή ήταν μια από τις τρεις μόνιμα ακινητοποιημένες δεξαμενές, που χρησιμοποιείτο παράνομα, ως χώρος αποθήκευσης για τις παράνομες ποσότητες του υγραερίου, το οποίο στη συνέχεια διακινούνταν σε πρατήρια.

Στην ίδια εγκατάσταση, μέσα στην προαναφερθείσα δεξαμενή-βυτίο, καθώς και μέσα σε βυτιοφόρο όχημα που τελούσε σε ακινησία, εντοπίστηκε η ύπαρξη ποσότητας υγραερίου 3.890 κιλών, άγνωστης προέλευσης και χωρίς τα νόμιμα παραστατικά. Ακολούθησε η κατάσχεση υγραερίου συνολικής ποσότητας 6.460 κιλών, του βυτιοφόρου οχήματος, καθώς και του συνόλου των παράνομων, κενών πλέον, δεξαμενών, τα οποία, σε συνεργασία με το Γ΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης παραδόθηκαν προς φύλαξη στις εγκαταστάσεις εταιρίας υγραερίου.

Τα ανωτέρω συνιστούν το αδίκημα της λαθρεμπορίας των άρθρων 155 παρ. 1 β΄ και 2 α και ζ σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 53, 73 παρ.1, 119Α παρ.2 , 142 παρ.2 του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας», συντελεσθείσα με ιδιαίτερα τεχνάσματα, για τα οποία και συντάχθηκε σχετική μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!