Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΣΕΒ Εκδήλωση για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Πολωνία

Οι ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Πολωνίας, σε τομείς που ενδιαφέρουν τις ελληνικές επιχειρήσεις συζητήθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο των Δράσεων Εξωστρέφειας του ΣΕΒ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με στόχο την προετοιμασία της επιχειρηματικής αποστολής του ΣΕΒ στη Βαρσοβία από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου 2019.

Όπως επισημάνθηκε στην εκδήλωση, από το 1990 η πολωνική οικονομία βρίσκεται σε ανοδική τάση και το ΑΕΠ της έχει διπλασιαστεί Σημειώθηκε επίσης, ότι οι εμπορικές σχέσεις με τη χώρα μας αυξάνονται διαχρονικά, παρουσιάζοντας σημαντικές ευκαιρίες σε διάφορους τομείς, όπως οι υποδομές, τα φάρμακα και τα καλλυντικά, η ενέργεια, οι ΤΠΕ, τα οικοδομικά υλικά, καθώς και τα τρόφιμα και τα ποτά.

Σε παρέμβασή του, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ανέφερε ότι η Πολωνία είναι μια από τις πιο ελκυστικές χώρες της Ευρώπης όσον αφορά στις άμεσες ξένες επενδύσεις, με πολλές ελληνικές εταιρείες να εδρεύουν εκεί.

Η Πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα, κα. Anna Barbarzak τόνισε ότι το διμερές εμπόριο υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ ενώ παρουσίασε το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας (διαδικασίες ίδρυσης εταιριών, προστασία ιδιοκτησίας και εμπορικών δικαιωμάτων, χρηματοδοτικά κίνητρα, φορολογικό πλαίσιο, οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη στρατηγική διείσδυση, μέσω συμφωνιών με τοπικούς συνεταίρους).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!