Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σε χαμηλό δύο και πλέον ετών διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο ο δείκτης PMI για τη μεταποίηση στην Eυρωζώνη

Η δραστηριότητα του τομέα μεταποίησης της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων δύο και πλέον ετών τον περασμένο μήνα, ενώ οι παραγγελίες για εξαγωγές μειώθηκαν για πρώτη φορά από τα τέλη του 2014, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Markit για την ευρωζώνη, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, υποχώρησε τις 52,0 μονάδες από τις 53,2 του Σεπτεμβρίου, οριακά χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση για 52,1 μονάδες. Η τιμή, ωστόσο, διαμορφώθηκε πάνω το όριο των 50 μονάδων που υποδηλώνει ανάπτυξη.

Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή από τον Αύγουστο του 2016 ενώ αντίστοιχη πτώση σημείωσε και ο δείκτης παραγωγής. Υποχώρησε σε χαμηλό σχεδόν τετραετίας στις 51,3 μονάδες από τις 52,7, αν και πάνω από την αρχική εκτίμηση.

«Οι ανησυχίες για τον τομέα μεταποίησης της ευρωζώνης εντάθηκαν στην αρχή του τέταρτου τριμήνου» δήλωσε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος στην IHS Markit.

Ο δείκτης των νέων παραγγελιών από το εξωτερικό μειώθηκε στις 49,1 μονάδες από τις 50,2 του Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά κάτω από το όριο των 50 μονάδων από τον Ιούνιο του 2013.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!