Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μικρή πτώση κατέγραψε τον Οκτώβριο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Eυρωζώνη και στην ΕΕ

Μικρή πτώση κατέγραψε τον Οκτώβριο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα ο ESI υποχώρησε κατά 1,1 μονάδες στην ευρωζώνη και διαμορφώθηκε στις 109,8 μονάδες, ενώ στην ΕΕ υποχώρησε κατά 0,8 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 110,4 μονάδες. Στην Ελλάδα ο ESI τον Οκτώβριο μειώθηκε ελαφρώς κατά 0,3 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 101 μονάδες, έναντι 101,3 μονάδες το Σεπτέμβριο.

Η μικρή μείωση του ΕSI στην Ελλάδα οφείλεται, εν μέρει, στην πτώση της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία κατά 3,7 μονάδες και στο λιανικό εμπόριο κατά 5,6 μονάδες.

Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών στην Ευρωζώνη, ο δείκτης ESI ενισχύθηκε στην Ισπανία (+1,9), ενώ μειώθηκε στη Γερμανία (-1,3), στην Ολλανδία (-1,3), στη Γαλλία (-1,2) και στην Ιταλία (-0,9).

Η μικρή πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη ήταν αποτέλεσμα της χαμηλότερης εμπιστοσύνης στη βιομηχανία, στις υπηρεσίες και ειδικότερα στο λιανικό εμπόριο. Η εμπιστοσύνη στον κατασκευαστικό κλάδο και μεταξύ των καταναλωτών, διατηρήθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!